Eurogress Aachen

17.12.2017| 18:00 Uhr

Europa Saal

Weihnachtskonzert – The cracked nutcracker

Peter Iljitsch Tschaikowski Nussknacker-Suite op. 71a

Joseph Haydn / Antonio Rosetti Konzert für zwei Hörner und Orchester in Es-Dur

Leonard Bernstein Ouvertüre zu »Candide«

Peter Iljitsch Tschaikowski /Duke Ellington / Billy Strayhorn The Nutcracker-Suite impressies.

Hoorn: Robin van Gemert, Marcel Sobol

Muzikale leiding Christopher Ward

Gastspreker: Günther Maria Halmer

 

Het Weihnachtskonzert van het Sinfonieorchester Aachen, met als toefje op de slagroom een lezing door een bekende gastspreker, is altijd opnieuw een bijzondere happening en een stijlvolle en stemmige opmaat naar het kerstfeest. Met de ‘notenkraker’ van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski staat zondag 17 december een heuse klassieker centraal. Het ballet gebaseerd op E.T.A. Hoffmanns sprookje notenkraker en muizenkoning handelt over een notenkraker die aan de vooravond van kerstmis tot leven wordt gewekt. Zijn jonge eigenaresse helpt hem het leger van de muizenkoning te verslaan en wordt daarvoor beloont met een enorme portie zoetigheden. De orkestsuites van Notenkraker worden gecombineerd met het concert voor twee hoorns van Rosetti, enkele Jazz arrangementen en Candide, een operette gecomponeerd door Leonard Bernstein , gebaseerd op de gelijknamige novelle uit 1759 van Voltaire. De muzikale zintuigen streling wordt gekruid door beklijvende  kerstteksten van de bekende Tv-acteur Günther Maria Halmer.

Voor tickets en meer info: www.eurogress-aachen.de

Foto’s Eurogress/Sammy Hart/ Bettina Stöss_klein

Geef een reactie