Hub Kerkrade opent vanaf december 2017 voorlopig haar deuren op vrijdagen. Het nieuwe cultuurcluster is iedere vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur voor eenieder geopend. “Zo kunt u kennismaken met deze nieuwe voorziening midden in ons stadscentrum waar Theater Kerkrade en binnenkort ook Bibliotheek Kerkrade gehuisvest zijn”, aldus wethouder Jo Bok (Cultuur). Hub Kerkrade is gelegen aan het nieuwe Theaterplein, aan de hoek Beethovenstraat/Mozartstraat.

Werk in uitvoering.Vanaf 25 oktober 2017 is Hub Kerkrade deels geopend. Vanaf die datum is het theaterdeel en de foyer in gebruik door en in beheer van Parkstad Limburg Theaters. Hoewel nog gewerkt wordt aan het deel Bibliotheek Kerkrade, worden ook al door deze organisatie activiteiten in Hub Kerkrade uitgevoerd. Later volgt de Muziek- en Dansschool Kerkrade met haar huisvesting direct naast Hub, aan de Niersprinkstraat.

Logo HUB
Interesse. De afgelopen periode is veel navraag en interesse naar Hub Kerkrade. Vandaar dat vooruitlopend op de definitieve inhuizing van Bibliotheek Kerkrade Hub alvast opent voor het publiek. Vanaf heden is Hub iedere vrijdag tussen 10.00 en 18.00 uur geopend.

Programma. Iedere vrijdag zijn ook mensen van de bibliotheek aanwezig en zullen er in de Hub ook op andere dagen, vooruitlopend op de verhuizing, sommige activiteiten van de bibliotheek plaatsvinden. Op vrijdag 15 december 2017 vertelt Lei Heijenrath vanaf 14.00 uur over het boek ‘Facetten uit de geschiedenis van het Land van Rode’. Iedere vrijdag is vanaf 16.00 uur CantaYoung actief met haar jeugdkoor. Van vrijdag 8 december tot en met 22 december is er de gelegenheid afgeschreven boeken van de bibliotheek te kopen en daarmee de Voedselbank te steunen (zolang de voorraad strekt!). Tevens is vanaf vrijdag 8 december het leescafé in de Hub geopend van 10.00 – 18.00 uur. Kranten en tijdschriften zijn aanwezig en uiteraard is er ook de gelegenheid een kopje koffie te nuttigen.

Kassa theater open. Ook de kassa van Theater Kerkrade is iedere vrijdag tussen 10.00 en 18.00 uur open voor het kopen van uw toegangskaarten voor voorstellingen bij Parkstad Limburg Theaters.

Hub Kerkrade. De komende periode wordt het programma in Hub verder vorm gegeven. “Je kunt er niet alleen terecht voor het lenen van een boek en het bezoeken van een voorstelling, Hub Kerkrade wordt een vind- en broedplaats van kennis, educatie, informatie en plezier”, aldus wethouder Jo Bok. Bibliotheek, theater en muziekschool kennen al een uitgebreide programmering, naast hun reguliere taak. Inwoners en instellingen van Kerkrade worden uitgenodigd om samen te bouwen en te werken aan een creatief palet in Hub Kerkrade, zodat de programmering van Hub Kerkrade de komende jaren verder wordt uitgebouwd en het een plek is voor iedereen.

Tekst en Foto Afdeling communicatie Gemeente kerkrade

 

Geef een reactie