Roda JC Kerkrade heeft vanavond in het Cars Jeans Stadion met 3-2 verloren van ADO Den Haag. De ploeg van hoofdtrainer Molenaar kwam tweemaal op voorsprong
(doelpunten van Schahin en Gustafson), maar keerde met lege handen terug naar Kerkrade.
De ploeg uit Kerkrade startte met een ander centraal verdedigingsduo ten opzichte van de wedstrijd tegen FC Groningen (2-2). Adil Auassar was wegens zijn directe rode kaart welke hij opliep in het duel tegen FC Groningen geschorst; Chris Kum ontbrak wegens een blessure aan zijn rug.

In het ijskoude en natgeregende Cars Jeans Stadion was Roda JC in de openingsfase ontzettend dicht bij een vroege voorsprong. Dani Schahin stuurde de op snelheid liggende Rosheuvel de diepte in. Rosheuvel gaf de bal strak voor op de vrijstaande Tsiy Ndenge, wiens inzet rakelings over de goal van doelman Zwinkels ging. Bij de volgende aanval van de Kerkradenaren was het raak. Vansteenkiste stuurde Mario Engels de diepte in welke zijn tegenstander op snelheid wist te verschalken. Zijn strakke voorzet werd door Dani Schahin tegen de touwen gewerkt: 0-1 voor Roda JC.

Lang genieten van de voorsprong kon Roda JC niet; de eerste kans voor de thuisploeg was direct een doelpunt. Lex Immers scoorde uit een voorzet van Sheraldo Becker: 1-1 na 14 minuten spelen. Roda JC liet zich niet van de wijs brengen door de snelle tegengoal van ADO en probeerde via verzorgd voetbal tot kansen te komen. Nadat Mario Engels en Rosheuvel al gevaarlijk waren voor de uitploeg, werd Dani Schahin in de 37e minuut na een sterke actie in het strafschopgebied tegen de grond gewerkt: penalty voor Roda JC. Simon Gustafson bleef ijzig kalm en benutte de strafschop: 1-2 voor de bezoekers.

Na de theepauze gebeurde er tijdens het eerste kwartier weinig tot niets. Pas na 60 minuten was de thuisploeg weer eens gevaarlijk; Johnsen schoot anderhalve meter naast de goal van Hidde Jurjus. Twee minuten later probeerde Immers het; zijn schot werd geblokt door Freddy Ananou. Ook Johnsen mocht het nogmaals proberen, maar kopte ruim voorlangs. De kleine kansjes van de thuisploeg bleken een waarschuwing voor Roda JC. Lex Immers mocht na 68 minuten aanleggen; zijn schot belandde achter doelman Jurjus. Immers scoorde zijn tweede van de avond en bepaalde de tussenstand met zijn doelpunt op 2-2.

Met het doelpunt van Immers was de koek nog niet op voor de thuisploeg. 6 minuten na de gelijkmaker kwam de thuisploeg op voorsprong. Nadat Jurjus nog redding wist te brengen op een harde kopbal van Johnsen, kopte Erik Falkenburg de daarop volgende voorzet binnen: 3-2 voor ADO.

Dani Schahin had in de 81e minuut de 3-3 op zijn schoen, nadat Rosheuvel hem in het strafschopgebied aanspeelde. De inzet van de goed spelende Duitse spits ging helaas voor Roda JC rakelings naast. In de tegenstoot hield Hidde Jurjus Roda JC op de been met een fantastische save op een schot van Falkenburg. Tot overmaat van ramp liep Henk Dijkhuizen in de blessuretijd tegen zijn tweede gele kaart aan en zal de vleugelverdediger geschorst zijn voor de Limburgse Derby Roda JC – VVV Venlo.

Foto®parkstadactueel/Lucho Carreno

Geef een reactie