“Loving Vincent is betoverend […] Mooiste film ooit over Van Gogh” te zien in het Filmhuis de Spiegel

 

Groot-Brittannië, 2017 / 95 minuten

Regie: Dorota Kobiela en Hugh Welchman

Met: Douglas Booth, Jerome Flynn en Helen McCrory

 

 

Donderdag 14 december / 20.00 uur TICKETS

Vrijdag 15 december / 14.00 uur       TICKETS

Zaterdag 16 december / 20.00 uur    TICKETS

Zondag 17 december / 14.00 uur      TICKETS

Maandag 18 december / 20.00 uur    TICKETS

 

 

★★★★★ Filmtotaal.nl – “Meesterwerk […] Een ongeëvenaarde animatiesensatie’
★★★★ NRC – “Een spannende whodunit LOVING VINCENT is veel meer dan alleen mooie plaatjes”
★★★★ Trouw – “Bijzonder knap gemaakt, intrigerend, een overrompelende ervaring” 

 

 

Loving Vincent Vincent is een unieke knappe animatie. Het is de eerste geheel geschilderde speelfilm ter wereld. Hiervoor werden 65.000 beelden met de hand geschilderd door meer dan 125 kunstenaars met dezelfde techniek die Van Gogh hanteerde. De film brengt hiermee Van Goghs meest inspirerende schilderijen tot leven.

De hoofdpersoon is de jonge Armand Roulin, de zoon van postmeester Joseph uit Arles. Armand neemt de taak op zich om een brief van Vincent aan Theo van Gogh te bezorgen wanneer Vincent in 1890 op 37-jarige leeftijd blijkt te zijn overleden in Auvers-sur-Oise. In Parijs hoort Armand dat ook Theo inmiddels is overleden. Van Goghs verfleverancier Père Tanguy adviseert hem de brief naar dr. Gachet in Auvers te brengen, met wie Vincent vlak voor zijn dood een nauwe band had. De verschillende mensen (allemaal geschilderd door Van Gogh) die hij tijdens zijn reis ontmoet, hebben elk hun eigen verhaal. Het blijkt moeilijk de waarheid over de getroebleerde Vincent te achterhalen. Gaandeweg schildert de film een fascinerend portret van Van Gogh, die tijdens zijn leven amper erkenning vond.

 

Filmhuis De Spiegel

Schunck 5.0 Bongerd 18

045 577 22 79

reserveringen

info@filmhuisdespiegel.nl 

www.filmhuisdespiegel.nl

 

 

Geef een reactie