Zondag speelt Vaesrade, middenmoter in 4B, als de weergoden het tenminste toelaten, thuis tegen KVC Oranje uit Kerkrade. Het betreft voor beide teams, net als voor alle andere clubs in het amateurvoetbal, de laatste competitieronde in het jaar 2017.

Afgelopen weekend besloot de KNVB op zondagochtend alle voor die dag geplande amateurwedstrijden eruit te gooien. Het bleek een goede beslissing. Het Limburgse land was niet veel later immers bekleed met een fraai wit tapijt. Het betekende ook dat alle teams even de tijd kregen om op adem te komen. Komende zondag kan iedereen er nu weer fris tegenaan, om vervolgens de feestdagen en jaarwisseling tegemoet te gaan.

Zoals gezegd, Vaesrade staat momenteel in de middenmoot. De ploeg van trainer Paul Bisschops, Feyenoord-supporter sinds het winnende doelpunt van ‘brilletje’ Joop van Daele in de wereldbekerfinale tussen de Rotterdammers en Estudiantes de la Plata in de Kuip in 1970 (1-0), die onlangs zijn contract als hoofdtrainer verlengd zag, zal om aansluiting met de bovenste ploegen te krijgen moeten winnen van KVC Oranje. Eenvoudig zal dat niet worden. Nieuwkomer KVC Oranje, vorig seizoen kampioen in 5B, doet het tot nu toe uitstekend, met als fraai tussenresultaat een mooie tweede plek op de ranglijst.

Vaesrade heeft de meeste punten in thuisduels vergaard. Alleen van de topploegen Wijnandia en RKHBS werd in eigen huis verloren. SV Geuldal (3-1), SV Brunssum (1-0) en Rood Groen LVC’01 (6-0) werden in Voasje verslagen. Ook KVC Oranje doet het thuis tot nog toe beter dan uit. Thuis werd alles gewonnen, uit vielen er een paar verliespunten te noteren. Dat zullen de mannen van trainer Paul van Putten zondag willen voorkomen.

Al met al zullen er zondagmiddag op Sportpark Op de Vijfbunder twee ploegen de strijd met elkaar aangaan met als doel drie punten. Aan een gelijkspel lijkt niemand echt veel te hebben. Daarom mag een aantrekkelijk duel worden verwacht. Vaesrade en KVC Oranje heten u graag welkom, zondagmiddag om 14.15 uur.

Foto®Lucho Carreno

Geef een reactie