Op 15, 16 en 17 december organiseert gemeente Brunssum, samen met ondernemers en verenigingen, voor de tweede keer een groot kerstevenement op het Lindeplein, in het Vijverpark en in het centrum van Brunssum.

Er zijn dit weekend tal van activiteiten voor zowel jong als oud. Zo is er een schaatsbaan, een carrousel, een treintje door het centrum, de bekende Santa run en een levende kerststal. Ook kun je genieten van livemuziek en zang- en dansoptredens van lokale verenigingen en muziekgezelschappen. Natuurlijk wordt ook de inwendige mens niet vergeten en zijn er traditioneel warme chocomel, glühwein en verschillende hapjes te krijgen.

Programma. Het hele weekend is gevuld met allerlei activiteiten in Kerstsfeer. Via deze pagina en onze facebookpagina blijf je op de hoogte van de laatste nieuwtjes. De flyer is op dit moment in de maak en wordt hier binnenkort gepubliceerd.

Vrijdag 15 december. De activiteiten op het Lindeplein starten vandaag om 16 uur. De schaatsbaan, de carrousel, de levende kerststal en natuurlijk de horeca is dan geopend. Er zijn verder verschillende activiteiten op het Lindeplein en in de Kerkstraat, met als hoogtepunt de feestelijke opening van het kerstweekend om 17:30 uur.

Na de opening barst het feest los met Q-music the Party! Q-dj’s Jules en Martijn zorgen voor een 4-uur durende show, waarin het Foute uur natuurlijk niet mag ontbreken.

Zaterdag 16 december. Vandaag kun je al vanaf 10 uur terecht op het Lindeplein. Van 10 tot 14 uur organiseert de scouting namelijk allerlei kerstactiviteiten voor kinderen. Ook worden er vanaf 12 uur lichtjes geknutseld voor de Winterlicht Wandeling die om 16 uur start. Verder is er in de avond er een uitvoering door een verzameling jeugdige muzikanten die deze dag enkele muziekstukken ingestudeerd hebben . Ook treden verschillende lokale bands en artiesten op.

Zondag 17 december . Op deze zondag starten we met een ontbijt voor de Zonnebloem in de Brikke Oave, natuurlijk met muzikale omlijsting in Kerstsfeer. Niet te missen vandaag is de Santarun, georganiseerd door de Rotary Brunssum-Onderbanken.

Voor het volledige programma, klik op de flyer:

 

Hoogtepunten van het programma die u niet mag missen:

Q-music the Party. Op vrijdag 15 december brengt Q-music een vier uur durende show vanaf het Lindeplein in Brunssum.

Winterlicht Wandeling. Op zaterdag 16 december brengen de scouts van Scouting St. Vincentius het Winterlicht naar Brunssum. De Kerkstraat, het Lindeplein en het Vijverpark zullen verlicht worden door honderden lampjes. Wij roepen de inwoners van Brunssum op ook met hun eigen lichtje mee te lopen met deze wandeling. Het winterlicht is gebaseerd op het internationale Vredeslicht wat al jaren door de scouting ook naar Brunssum gebracht wordt. Dit vindt dit jaar plaats op zaterdag 23 december. Het vredeslicht-initiatief ontstond in 1986 in Oostenrijk, als symbolische actie om aandacht te vragen voor ieders plicht om je in te zetten voor de vrede. Vanuit Wenen verspreidden scouts het licht, via fakkels en lantaarns, tot in de kleinste dorpen.

Play inn. Onder leiding van Harmonie Orkest Brunssum repeteren Brunssumse jongeren en het Rombouts School Orkest de hele dag aan een aantal muziekstukken. Om 18:00 uur houden zij een uitvoering op het Lindeplein.

Deelnemen? Ben jij tussen de 8 en 23 jaar en speel je een instrument op A Niveau? Schrijf je in via playinn.kerstvierjesamen@gmail.com. Deelname kost 5 euro, hierbij zijn een lunch en diner inbegrepen. Je inschrijving is pas definitief zodra het inschrijfgeld is overgemaakt naar:

IBAN NL12RABO 0109 3428 95

Harmonie orkest Brunssum

t.n.v. Play-inn kerst vier je samen (onder vermelding van je naam)

Santa Run. Op zondag 17 december 2017 organiseert Rotary Brunssum-Onderbanken de FitnessBijHoen Santa FunRun in het centrum en Vijverpark van Brunssum. Tijdens de Santa FunRun leggen deelnemers verkleed als Kerstman een parcours af van 4 kilometer. De start van de Santa FunRun is om 15:00 uur.

Schaatsbaan. De schaatsbaan was vorig jaar een groot succes. Door dit succes is besloten dat de schaatsbaan dit jaar twee keer zo groot wordt! Heb je zelf geen schaatsen? Geen probleem! Deze kun je hier lenen, zodat je toch je kunsten kunt laten zien!

Openingstijden:

Vrijdag: 16:00 – 23:00 uur

Zaterdag: 10:00 – 22:00 uur

Zondag: 10:00 – 20:00 uur

Podium

Het hele weekend zijn er verschillende optredens op het podium op het Lindeplein. Zang, dans, bands, solisten, alles komt voorbij. Natuurlijk allemaal rondom het thema ‘Kerst’. We zijn nog op zoeken naar mensen of groepen die een bijdrage hieraan willen leveren. Dit kan in de vorm van zang, dans, kunst of andere creatieve uitingen. Wil jij graag meedoen? Neem dan contact met ons op via kerstfeest2017@brunssum.nl. Wij kijken dan of jouw plan past binnen ons programma. We zijn heel benieuwd naar je ideeën!

Kraampjes. Net als vorig jaar staan er weer allemaal kraampjes op het Lindeplein. Dit jaar willen we deze graag vullen met allerlei leuke kerstartikelen. Voor € 100,- euro kan één van de kramen voor 3 dagen gehuurd worden. Wil je de kraam maar één van de dagen huren? Dat kan! De kosten zijn dan 35 euro. Ben of ken jij iemand die hier graag zijn (zelfgemaakte) kerstspulletjes wil verkopen? Meld je dan aan via kerstfeest2017@brunssum.nl!

Hou voor het laatste nieuws onze facebookpagina in de gaten!

Banner kerst vier je samen

Geef een reactie