SCHOOLTOER SIMPELVELD RODA JC MIDDEN IN DE MAATSCHAPPIJ

 

 

De basisscholen BS Bocholtz en BS de Meridiaan uit Simpelveld hebben de afgelopen weken meegedaan aan de Schooltoer van Roda JC Midden in de Maatschappij.

De Schooltoer is een project gericht op basisscholen in Limburg en bereikt ieder jaar zo’n 10.000 leerlingen. Het doel van dit project is om kinderen bewust te maken van een goede leefstijl.

Voordat de kinderen een bezoek brengen aan het stadion gaat Roda JC Midden in de Maatschappij naar de school om de groepen 3 t/m 8 te bezoeken. Ze krijgen informatie over Roda JC, een gezondheidskrant en een kortingsvoucher voor een wedstrijd. In het stadion kregen alle leerlingen lessen over weerbaarheid, met geld omgaan en over gezonde voeding. Daarnaast kregen ze ook nog een training van trainers uit de jeugdacademie. Tussendoor genoten de leerlingen van een lunch waarbij afgelopen week ook de wethouders Thijs Gulpen en Hub Hodinius aansloten. Zij hebben een kijkje achter de schermen van de Schooltoer gehad.

Na de lunch kwamen Ard van Peppen, Dani Schahin, Tsiy Ndenge en Nathan Rutjes nog langs om handtekeningen uit te delen. Bij het bezoek van BS de Meridiaan zijn opnames gemaakt door een camerateam van de Vriendenloterij en het camerateam van KoraalMedia.

De Schooltoer is onderdeel van de samenwerking tussen Roda JC Midden in de Maatschappij en gemeente Simpelveld.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie