Roda JC Kerkrade heeft vanavond het thuisduel tegen VVV-Venlo met 0-1 verloren. Na 76 minuten was het Clint Leemans die de uitploeg op een 0-1 voorsprong zette.

De ploeg uit Kerkrade startte met een ander centraal verdedigingsduo ten opzichte van de wedstrijd tegen ADO Den Haag (3-2). Adil Auassar keerde terug van een schorsing welke hij opliep in het duel tegen FC Groningen. Freddy Ananou verving de geschorste Henk Dijkhuizen op de rechtsback positie.

In het eigen Parkstad Limburg Stadion was Roda JC de bovenliggende partij in het eerste kwartier van de Limburgse derby. De thuisploeg creëerde verschillende kansen maar echt gevaarlijk werd het niet voor het doel van VVV-doelman Unnerstall. Naar mate de wedstrijd vorderde kwam ook de uitploeg meer in de wedstrijd. VVV Venlo creëerde verschillende kansen maar deze liepen allemaal op niets uit.

Het eerste gevaar na rust kwam van Venlose kant. Na een ingestudeerde vrije trap werd de bal voor het doel gebracht. Ralf Seuntjes wist de bal richting het doel te koppen maar zijn kopbal miste kracht waardoor Hidde Jurjus de bal makkelijk kon vangen. Vlak daarna mocht de jonge Jorn Vancamp aan de andere kant van het veld aanleggen na een mooie een-twee met Simon Gustafson. Zijn schot miste precisie en ging hard over het doel. Nog geen minuut later werd Hunte diep gestuurd en ging alleen op doelman Jurjus af. Gelukkig voor Roda JC was Adil Auassar net op tijd terug waardoor hij de bal met een sliding kon blokken.

Simon Gustafson gaf na 58 minuten spelen een prima pass op Mikhail Rosheuvel die een vrije schietkans op doel kreeg. Zijn schot was hard maar ging naast het doel. Kort hierna kreeg ook Dani Schahin een schietkans; zijn inzet ging net over het doel van keeper Unnerstall. Na 75 minuten spelen kwam de uitploeg op voorsprong. Een schot vanuit de tweede lijn van Clint Leemans verdween laag achter doelman Jurjus. Na deze late goal wist Roda JC de stand niet meer gelijk te trekken; eindstand 0-1.

Foto’s®parkstadactueel/Lucho Carreno

Geef een reactie