Volg je hart en meld je aan voor vrijwilligerswerk! Rode kruis Bocholtz-Simpelveld-Vaals

Vrijwilligerswerk doen bij de grootste hulpverleningsorganisatie wereldwijd? Het Rode Kruis heeft jouw hulp hard nodig! Zonder vrijwilligers is het Rode Kruis nergens. Zij staan er wanneer dat nodig is, want in tijden van nood staat niemand alleen.

Het aanbod vrijwilligerswerk loopt enorm uiteen in tijd, locaties en werkgebieden. Op jouw eigen manier kun je altijd helpen. Hulp aan mensen in nood. Daar staat het Rode Kruis voor. Tijdens noodsituaties of rampen, maar ook als EHBO-ers eerste hulp verlenen tijdens evenementen.

Ben jij wel eens in nood geweest? Was er toen iemand die voor je klaar stond? Samen zorgen we dat niemand in nood er alleen voor staat. Dat maakt ons sterker. Zoek jij vrijwilligerswerk bij jou in de buurt? Het Nederlandse Rode Kruis is lokaal actief met meer dan 250 afdelingen in het land. Kijk welke afdelingen bij jou in de buurt actief zijn.

Op verschillende interessegebieden is vraag:

  • Hulpverlening
  • Coördinatie
  • Bestuursfunctie
  • Fondsenwerven
  • Opleiden / trainen
  • Vluchtelingenhulp
  • Evenementenhulp

Helpen op evenementen? Flauwgevallen bezoekers op Pinkpop. Blaren prikken op de Nijmeegse Vierdaagse. Marathonlopers opvangen bij de finish?  Het is slechts een greep uit de vele evenementen waar het Rode Kruis jaarlijks hulp verleent.241 lokale afdelingen in Nederland zorgen ervoor dat het Rode Kruis altijd dichtbij is. Zoals de afdeling Bocholtz-Simpelveld-Vaals waar 30 enthousiaste vrijwilligers actief zijn.

Wil je ook vrijwilliger worden bij het Rode Kruis? Kijk dan op de website:
http://www.rodekruisbocholtzsimpelveldvaals.nl/

Foto Gemeente Simpelveld

 

Geef een reactie