Beleef de winter! KERSTVAKANTIE OP DE BRUNSSUMMERHEIDE

 

Sneeuw of geen sneeuw, het is altijd een goed idee om in de kerstvakantie naar de Brunssummerheide te komen. Bij Natuurmonumenten zijn er winterse activiteiten te doen voor jong en oud;  van pannenkoekenwandelingen en winterbingo tot vette-vogel-dag en fossielenmiddag.

 

Vanaf 1 december is er dagelijks voor volwassenen een winterse pannenkoekenwandeling uitgezet en voor gezinnen de buitenbingo ‘Winterkoekeloeren’. Op woensdag 28 december gaan de kinderen tijdens de Natuurdag van OERRR aan het werk voor de vogels en op woensdag 3 januari kunnen de kinderen deelnemen aan de fossielenmiddag. Voor volwassenen sluiten we de kerstvakantie af op zondag 7 januari met een Warm Welkom Wandeling met de boswachter. Voor de dagelijkse activiteiten kun je altijd terecht, voor de rest moet je vooraf wel je ticket reserveren.  Meer informatie kun je vinden op www.natuurmonumenten.nl/brunssummerheide.

Winterse pannenkoekenwandeling .Vanaf 1 december is er een speciale wandelroute van 7 kilometer uitgezet voor geoefende wandelaars. Bij de routebeschrijving ontvang je een kortingsbon van 25% voor een pannenkoek naar keuze. Leden van Natuurmonumenten betalen € 1,50 en niet-leden betalen € 2,00 voor de beschrijving, inclusief kortingsbon. Aanmelden niet nodig. Op maandag is de wandeling te koop bij de counter van het restaurant.

Winterkoekeloeren. Speciaal voor kinderen die in de wintertijd even een frisse neus willen halen heeft Natuurmonumenten het Winter-koekeloeren ontwikkeld. Een leuke winterse buiten-bingo, waar je aan de hand van een vrolijke bingokaart op zoek gaat naar dieren en planten rondom het bezoekerscentrum. Wie heeft als eerste een rijtje vol? Of een volle kaart? Voor de snelste in het gezin hebben we een leuk prijsje.

Winter-koekeloer kost per bingo-kaart € 1,50 voor leden en € 2,00 voor niet leden. Starten kan tussen 10.00 en 14.30 uur op alle dagen, behalve maandagen.

 Winter in OERRR  – Vette Vogels. Op woensdag 28 december denken we vooral aan de vogels rondom het huis. In het bezoekerscentrum maken de kinderen vanaf 13.30 uur de coolste vogelsnacks die je thuis in de tuin of op het balkon kan hangen.

Winter in OERRR  – Fossielenmiddag. Op woensdag 3 januari van 14.00 tot 15.30 uur ga je samen met de boswachter op zoek naar het leven van miljoenen jaren geleden. Zoek, leer en beleef de planten- en dierenwereld uit de prehistorie tijd. Na het juiste speurwerk ga je vast en zeker met een haaientandje naar huis. De winter in OERRR-activiteiten graag vooraf reserveren via www.natuurmonumenten.nl/agenda want vol=vol. Deelname kost € 4,- voor leden van OERRR of Natuurmonumenten of € 7,- voor niet leden. Ouders zijn gratis.

Warm Welkom Wandeling Op zondag 7 januari sluiten we de kerstvakantie af met een mooie wandeling gericht op volwassenen. De boswachter heeft een prachtige route in gedachten en vertelt onderweg de winterse weetjes van de hei. Vooraf reserveren via www.natuurmonumenten.nl/agenda. Deelname kost € 6,- voor leden van Natuurmonumenten of € 9,- voor niet leden, inclusief chocolademelk na afloop.

Bezoekerscentrum Brunssummerheide
Schaapskooiweg 99 | 6414 EL Heerlen |045-5630355 bc.brunssummerheide@natuurmonumenten.nl |www.natuurmonumenten.nl
Het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten is in de kerstvakantie geopend van dinsdag tot en met zondag van 10 tot 17 uur en 2e Kerstdag van 12 tot 17 uur.

Foto’s®Parkstadactueel/Lucho Carreno

Geef een reactie