STUUR TIHANGE MET PENSIOEN – protestmars met Kamerlid Frank Wassenberg

Op zaterdag 23 december organiseert de coalitie Stuur Tihange met pensioen een protestmars naar het ABP in Heerlen. Nederlandse pensioenfondsen hebben een kwart miljard euro pensioengelden geïnvesteerd in de eigenaar van de overjarige kerncentrales Tihange en Doel. Het ABP is de grootste investeerder met een belegd vermogen van 116 miljoen euro.

De kerncentrales bij Doel en Tihange zijn verouderd en kennen vele gebreken. Er zitten duizenden scheurtjes in de wand van twee reactorvaten en er zijn vele incidenten gemeld. De centrales zouden tussen 2005 en 2015 gesloten worden maar zijn nog steeds open en er wordt gesproken over verlenging tot 2025. Onze pensioenfondsen helpen mee de centrales open te houden.

Net zoals met de mensenketting van 25 juni vragen wij: STOP TIHANGE! Wij willen niet dat ons pensioengeld wordt belegd in gammele kerncentrales! Wij, de burgers van Nederland, zijn de enigen die steeds weer moeten benadrukken: Pensioenfondsen haal ons geld uit de fossiele industrie en stop de gammele kerncentrales. We willen dat ze beleggen in duurzame energievoorzieningen.

Partij voor de Dieren, Frank Wassenberg, heeft hier regelmatig aandacht voor gevraagd in de Tweede Kamer. PvdD-Kamerlid Frank Wassenberg, zelf afkomstig uit Limburg, is ook aanwezig bij het protest en zal hier een toespraak houden. We willen zoveel mogelijk leden van de Partij voor de Dieren Limburg oproepen om herkenbaar mee te lopen in deze protestmars.

De protestmars is a.s. zaterdag 23 december in Heerlen en begint om 14.30 uur. De startlocatie is het Schelmenhofje, tegenover de Nieuwe Nor.

De actie “Stuur Tihnage met pensioen” wordt gesteund door

SP WISE PVDA GROEN LINKS STOP TIHANGE NED
PARTIJ VOOR DE DIEREN

Geef een reactie