De IRONMAN Maastricht-Limburg 2017 heeft goed gescoord bij bezoekers en deelnemers. Toeschouwers gaven het rapportcijfer 8.4. Deelnemers aan de wereldvermaarde triathlon waardeerden de stad en de IRONMAN zelfs met een 8.7. Dat blijkt uit een onderzoek van Zuyd Hogeschool naar de effecten van de IRONMAN.

 Bestedingen. In totaal werd in Maastricht en de (Eu)regio 3.751.000 euro uitgegeven door bezoekers, deelnemers, begeleiders en de organisatie van de IRONMAN. 92 procent van de overnachtingen vond plaats in Maastricht en Zuid-Limburg, 7 procent in België en 1 procent in Duitsland. In totaal trok het evenement 26.500 bezoekers en 1287 deelnemers, afkomstig uit 61 verschillende landen. Maastrichts wethouder André Willems (Sport): “We kijken als stad weer terug op een geslaagde IRONMAN. Qua organisatie, binnen de samenwerking met onze buurgemeenten en de provincie, en op sportief vlak. Het deelnemersaantal lag weliswaar  lager dan vorig jaar, maar dat hopen we komend jaar te veranderen. Doordat we er in geslaagd zijn het Nederlands Kampioenschap Triathlon aan Maastricht te binden, ben ik ervan overtuigd dat we meer deelnemers gaan trekken.”

  Populariteit .De aan IRONMAN gelieerde evenementen bleken weer erg populair. De Maastricht Sport IRONKIDS trok 216 deelnemers, de Maastricht Sport Night Run 535. Willems daarover: “We zien dat de triathlonsport steeds populairder wordt. Ook onze verenigingen tellen steeds meer leden. Een zeer positief signaal, want IRONMAN is natuurlijk allereerst een topsportevenement, maar daarnaast zoeken we ook steeds weer naar een impuls voor de breedtesport. Dat pakt prima uit.” De IRONMAN Maastricht-Limburg wordt in 2018 gehouden op 5 augustus.

Foto Maastricht Sport IRONKIDS Finale

Geef een reactie