2017 is met een prachtige happening in en rond ’t Bakkes va Welte afgesloten

Veel wandelaars zijn een stuk kerststol komen eten en hebben een glas glühwein of warme chocolade gedronken. Aan het verzoek  van gedeputeerde Hubert Mackus om Kerststollen te bakken voor de voedselbank is natuurlijk met plezier gehoor aan gegeven.

Voor de eerste keer heeft ’t Bakkes va Welte meegewerkt aan de jaarlijkse kerstwandeling die door harmonie TOG georganiseerd wordt en het was een groot succes. Ongeveer 200 deelnemers aan de wandeling hebben ’t Bakkes bezocht en hebben genoten van een heerlijk stuk versgebakken kerststol. De kerststol was rijkelijk gevuld  maar het bijzondere aan deze stol was dat hij gemaakt was van 100% speltbloem van de Weltermolen, iedereen roemde de volle smaak en daar waren de bakkers weer blij mee. De sfeer in en rond ’t bakkes was weer super en de stemming werd nog verhoogd door de mooie kerstversiering en de kerstklanken die het ensemble van TOG ten gehore bracht. 

In eerste instantie was het de bedoeling dat er alleen voor de deelnemers aan de kerstwandeling gebakken zou worden, maar toen van gedeputeerde Hubert Mackus het verzoek kwam om voor de voedselbank kerststollen te bakken is dat natuurlijk met plezier gedaan. Het was wel even aanpoten maar uiteindelijk zijn 55 kerststollen gebakken, die op maandag bij L1 in Maastricht afgeleverd zijn. ’t Bakkes va Welte heeft het initiatief van L1 heel graag ondersteund en hoopt dat door de inbreng van ’t Bakkes bij 55 gezinnen een beetje extra Kerstplezier gebracht is.

’t Bakkes va Welte heeft 2017 op gepaste wijze afgesloten. 

De intentie van ’t Bakkes is om oude gebruiken te laten herleven en om mensen te verbinden en samen plezier te hebben. In 2017 is dat gelukt en in 2018 gaan we dit nog eens dunnetjes overdoen. 

Alle vrijwilligers van ’t Bakkes va Welte in de Loorenhof wensen u een zalig Kerstfeest en een gelukkig en gezond Nieuwjaar

Foto’st Bakkes va Welte in de Loorenhof

Geef een reactie