Uitreiking van teakondo diploma’s in Heksenberg

 

 

De spanning was te snijden op zondag 17 december in gymzaal Heksenberg waar 2 leden van Taekwondo Academy Seo op gingen voor hun zwarte band examen. Te samen met collega-sporters uit Nederland, België en Duitsland mochten de beoefenaars van de Koreaanse zelfverdedigingssporten Taekwondo, Hapkido en Hanguldo hun kunsten aan de examencommssie (onder leiding van grootmeester Seo Myung-Soo, 9e dan) laten zien.

Matthew Bink en Dylan Bongers stonden op de mat bij hapkido voor hun tweede dan. Gedurende een jaar hebben de 17 en 16 jarige sporters zich voorbereid op diverse onderdelen van de Koreaanse zelfverdedigingsport. Met name door hun leeftijd werd veel verwacht van het valbreken en hosinsul. Omdat ze ook elkaars partners waren verliep de verdediging tegen een tegenstander met wapen zeer sportief en ook bij de Gyekpa (breektest) op houten planken en baksteen verliep zeer voorspoedig.

Bij de uitreiking van de diploma’s hadden de grootmeesters hier en daar nog een enkele kritische noot over de examinandi maar bij alle sporters uit Heksenberg was de techniek en inzet overtuigend en verdienden ze daarmee een groot compliment.

Foto organisatie Teakwondo academie Seo

Geef een reactie