Wie is de erfrechtspecialist ? De Notaris natuurlijk !

 

 

U wil deskundig en in begrijpelijke taal geïnformeerd worden over het erfrecht en levenstestamenten ?

Doe uzelf en uw portemonnee een plezier en maak een afspraak bij de notaris en ga niet naar duur betaalde tussenpersonen die zich etaleren als erfrechtspecialist ! Wij houden regelmatig gratis info avonden over deze thema’s, waarvoor ik u bij deze van harte uitnodig. Waarom is het zo belangrijk een (actueel) testament en een goed levenstestament te hebben.Omdat we graag de touwtjes in eigen handen willen houden en we graag zo min mogelijk belasting betalen.

In een levenstestament geeft u volmacht aan uw partner en/of kinderen of een andere vertrouwenspersoon, om uw financiële zaken te regelen als u hier zelf niet meer toe in staat bent door bijvoorbeeld dementie, opname in een ziekenhuis/verpleegkliniek of fysieke beperkingen.

Door een levenstestament te maken voorkomt u het aanstellen van een bewindvoerder door de rechter, waardoor u en uw partner en/of kinderen de touwtjes in eigen handen houden! Met het levenstestament kunt u erfbelasting besparen en de bijdrage in het kader van de Wet langdurige zorg verminderen. Ook kunt u in het levenstestament medische wensen opnemen, en wensen voor uw levenseinde zoals een behandelverbod en een euthanasieverklaring. Wij adviseren iedereen die “Sarah” of “Abraham” heeft gezien een levenstestament te laten opstellen.

In uw testament legt u vast wie uw erfgenamen zijn. Voorbeelden van zaken die u hierin ook kunt regelen:

* U wilt dat uw erfenis alleen voor uw eigen kinderen bestemd is. Dan kunt u een uitsluitingsclausule laten opnemen waarin staat dat uw erfgenamen hun erfenis niet hoeven te delen met hun (ex-)partners.

* U kunt laten vastleggen dat als uw partner na uw overlijden wordt opgenomen in een verzorgingstehuis, hij/zij de kindsdelen niet hoeft “op te eten”‘.

* Door een slimme rentebepaling in uw testament op te nemen, betalen uw kinderen straks fors minder erfbelasting. Ook het betrekken van uw kleinkinderen in uw testament kan veel erfbelasting besparen.

 Wij informeren U graag nader tijdens een gratis gesprek. Kom ook naar onze gratis lezingen over het erfrecht en het levenstestament.

Foto Wolfsknopsnotarissen

Geef een reactie