Zondag 7 januari houdt IVN Kerkrade weer haar traditionele Nieuwjaarswandeling in de Anstelvallei. Wie mee wilt wandelen, moet om 13.00 uur bij het IVN-home aan de Kaffebergsweg 2a te Kerkrade-Chevremont aanwezig zijn. Goede wandelschoenen zijn zeer aanbevolen. Na afloop nodigt IVN-Kerkrade iedereen uit voor een gezellig samenzijn met koffie en lekkers in het IVN-home.

Na de feestdagen gaat het natuurjaar van start. IVN- voorzitter Olaf Op den Kamp wil daarom natuurminnend Kerkrade meenemen tijdens een twee uur durende wandeling door de Anstelvallei. Daarbij wordt gekeken naar de wintergasten onder de vogels, zoals de Grote lijster die in het Verboden Bosje van de bessen van de Maretakken snoept, of naar het Fluweelpootje op oude wilgenstammen. Op de Cranenweijer zien deelnemers watervogels die hier alleen ’s winters aanwezig zijn, zoals de zwart-witte Kuifeenden, Tafeleenden met hun bruine kop en de Wintertalingen met hun schelle fluittoon. En als het meezit tonen ook de schitterende IJsvogel en de Grotte Gele Kwikstaart zich in de Anselderbeek.

Foto Olaf Op den Kamp

Geef een reactie