Nieuwe Jonkheedprins Ricus I, HVV De Winkbülle

 

Vandaag is Ricus I (Winnubst) in het Cultuurhuis uitgeroepen tot de nieuwe jonkheedprins van H.V.V. De Winkbülle. Een droom die uit komt voor Ricus I. Met zijn vriend Lucas Schiffelers als adjudant gaan ze voorop in de (jeugd)carnaval in Heerlen.

Ricus keept bij R.K.S.V. Bekkerveld. Dit doet hij met veel plezier. Daarnaast zijn steppen, spelen met vrienden en keyboard spelen zijn hobby’s. Urban wink is dan ook ram zieën dink.

Ricus is de zoon van Bram en Nicole Winnubst. Hij komt uit een groot gezin met 7 kinderen en is tevens al oom van Luca en Nina.
Dat het carnavalsbloed door de aderen van deze familie stroomt is wel duidelijk. Zijn overgrootopa was 35 jaar lid bij de Streupers in Brunssum. Zijn zus Anoeska danste 15 jaar geleden al in het Winkbülleballet, zijn broer Jordi is oud-adjudant 2016 van de Winkbülle en zijn zusje Lisa is geboren op de elfde van de elfde.

Ricus I zal samen met het Winkbülleballet en de jeugdraad er een spetterende carnaval van maken. Een van zijn hoogtepunten zal natuurlijk de kinderoptocht zijn op 10 februari.

 

De receptie van Ricus I vindt plaats op zondag 21 januari in café D’r Klinge op het Pancratiusplein 47. U bent van harte uitgenodigd om Ricus I te feliciteren.

Foto’s®Lucho Carreno

Geef een reactie