Verzilveren eigen woning: plan je perfecte oude dag

 

Drie specialisten organiseren gratis bijeenkomst in Brunssum

Drie specialisten houden op 25 januari, 22 februari en 5 april om 19.00 uur een bijeenkomst over het verzilveren van de eigen woning in de Openbare Bibliotheek in Brunssum. Financieel Planner Boudewijn Schuurman van Goed & Geld Limburg BV, Makelaar Ralf Trafas en Notaris Zuidervaart vertellen over de kansen en de risico’s voor mensen die meer willen halen uit hun vermogen. Ook is er aandacht voor degenen die nog niet willen of kunnen verzilveren maar die vooruit willen lopen op hun toekomstige financiële inkomsten en uitgaven.
Uit een enquête van het tv-programma Kassa! uit 2015  is gebleken dat 60%  van de ouderen geld aan hun kinderen had geschonken, of dat van plan was, waarvan 29% dat deed dat om in de toekomst minder zorgkosten te hoeven betalen. De hoogte van de zorgkosten wordt immers bepaald door de hoogte van je vermogen. Vaak schenken ouderen ook een deel van hun geld aan hun kinderen om erfbelasting te ontlopen.

Sommige gepensioneerden willen graag geld vrijmaken voor de jaren vlak na de pensionering. Dan zijn ze  lichamelijk nog fit en kunnen ze nog optimaal genieten van het leven.

Dit zijn maar twee voorbeelden van ouderen die het beste willen doen met hun opgebouwde vermogen. Iedereen heeft zo zijn eigen ideeën, maar die ideeën hebben één ding gemeen: alles draait om een goede financiële planning.
Nederlanders huizenbezitters  hebben ruim 400 miljard euro aan waarde in hun huis zitten. Dat geld zit nu in stenen. Kun je dat vrijmaken? Kun je daarna ook nog goed leven? Wat kun je verwachten van de fiscus? En hoe zit het juridisch in elkaar?

De lezing van de drie specialisten is gratis bij te wonen en is bestemd voor 55-plussers in het bezit van een eigen woning.
U kunt zich aanmelden op www.bibliotheekbrunssum.nl via het blokje ‘Agenda’, of telefonisch 045-4007560, of bij de klantenbalie van de bibliotheek.

Boudewijn Schuurman is Financieel Planner van Goed & Geld Limburg BV uit Hoensbroek en heeft ruime ervaring op gebied van financiering, vermogen, budgettering en fiscale vraagstukken. Ralf Trafas is Makelaar in Parkstad en kent de waarde van de woning markt als geen ander. Harry Zuidervaart is Notaris in Brunssum en kan u alles vertellen over schenken en erven. Remco Wings is Accountant en kan u alles vertellen over de fiscale regelgeving van uw eigen woning en vermogen.

Foto®Parkstadactueel/Lucho Carreno

Geef een reactie