16.01.2018 | 20:00

Eurogress Aachen

Mother Africa – Circus der Sinne

 

Twee miljoen mensen noemen de Khayelitsha (het Xhosa-woord voor ‘nieuw huis’) ‘thuis’. De grootste Township van Kaapstad wordt geplaagd door armoede en eindeloze stroomuitval, maar niets kan het ritme en de spirituele energie dwarsbomen. ‘Tientallen acrobaten, dansers en acht bands, muzikanten en zangers van ‘Mother Africa’ brengen in een nieuwe show ‘New Stories from Khayelitsha’ het swingende leven in de Khayelitsha naar de Euregio.  

‘Mother Africa’ combineert moderne circuskunsten en showelementen met traditionele Afrikaanse dans en muziek. ‘Circus of Joy’ zoals het gezelschap wordt genoemd is rijk in ritme en krachtig in zang. 1 miljoen mensen wereldwijd genoten van de show, na de première in 2006. Ook de persrecensies waren alom lovend.

De artiesten ‘hebben hun opleiding gevolgd aan de African Acrobatic Academy van directeur Winston Ruddle in Dar es Salaam, Tanzania. Daar geldt een open deurbeleid – iedereen kan meedoen, kijken en auditie doen. Jongeren met aanzienlijk talent worden uitgenodigd om een ​​geschikte artistieke discipline te studeren en deelnemen aan een programma waarbij alle materialen, maaltijden en dagelijks vervoer van en naar de school worden betaald door de Academie. In de loop der jaren heeft Ruddle aldus meer dan 150 jonge Afrikaanse artiesten opgeleid.

Voor de meesten van hen is de African Acrobatic Academy een kans om te ontsnappen aan de armoede van hun thuisland. De toewijding van de jonge artiesten aan hun kunstvorm en cultureel erfgoed vertaalt zich in een uitbundige en schijnbaar onuitputtelijke vreugde voor de uitvoering.

In Eurogress Aachen zullen meer dan twee dozijn acrobaten, muzikanten en dansers de Europazaal vullen. Levenslustig, bont cool, gek, zelfverzekerd en veelzijdig. Dit is het huidige Afrika in al haar facetten.  Voor de nieuwe productie engageerde Ruddle de meest getalenteerde jeugd uit verschillende Afrikaanse landen. Het resultaat is een unieke smeltkroes, waarin de veelzijdigheid van de culturen tussen Zuid-Afrika en Ethiopië op verbluffende wijze op de Bühne wordt gebracht. Buitengewone artisticiteit versmelt met de geschiedenis en verhalen van Afrika tot levensvreugde puur!

Meer info en tickets via: www.meyer-konzerte.de en www.eurogress-aachen.de

MOTHER-AFRICA Foto_Hans-Juergen-Hermann

Geef een reactie