Abdijcross ook in teken van Jongeren Op Gezond Gewicht 

 

De Abdijcross te Rolduc, in het weekend van 19, 20 en 21 januari voor de 54ste keer, is niet alleen voor atleten uit binnen- en buitenland. Er wordt ook aandacht geschonken aan het project JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht). Vanuit dit gemeentelijk project wordt sporten, bewegen en een gezonde leefstijl voor jongeren gestimuleerd. De MOVARE scholierenlopen, zondag 21 januari vanaf 9.30 uur, zijn een uitstekend middel om op een leuke, gezellige en ontspannen sfeer kennis te maken met bewegen in een schitterende omgeving. Bewegen in het kader van JOGG is uiterst belangrijk voor de jongens en meisjes van de basisscholen. Behalve dat er bekers en medailles te verdienen zijn, stelt de gemeente ook fruit ter beschikking. Dus jongens en meisjes, meldt je aan via de school.

Na het enorme succes van de vorige editie begint het crossevenement op vrijdagavond 19 januari om 19.00 uur opnieuw met een Ladies Night Fun Run voor alleen vrouwen. Er kan gelopen en gewandeld worden over 2, 4 of 6 km. Elke deelnemer krijgt van de organisatie een lampje. Voor de drie mooist verlichte deelneemsters is er een speciale prijs. Na afloop is er een afterparty.

Zaterdag 20 januari begint om 12.00 uur met lopen voor pupillen. Om 13.00 uur starten de Eurode Trail Runs over 10,5 km en 21 km. Het parcours van de korte trail gaat door het bosquet van Rolduc richting Berenbos en daarna naar de Carisborg en via de Berenbos weer terug naar Rolduc. De 21 km  wordt na de Carisborg gesplitst richting Kaffeberg, Gravenrode en de Groene Long en vervolgens via de Kaffeberg weer richting Rolduc. De start en finish is telkens op het sportveld van Rolduc.

Het wedstrijdprogramma op zondag 21 januari begint met de MOVARE Abdij-kidscrossen vanaf 9.30 uur met aandacht voor project JOGG. Nieuw zijn vanaf 10.20 uur twee zogeheten G-lopen voor jongens en meisjes met een beperking over een afstand van 500 en 850 meter. Daarna volgt om 10.40 uur de Rabobank scholierenloop voor leerlingen van het voortgezet onderwijs. De recreantenloop voor mannen en vrouwen over 5,2 km start om 10.50 uur. Aansluitend zijn de diverse jeugdlopen van de Atletiekunie. De lange cross mannen over een afstand van 10.500 meter start om 13.00 uur, gevolgd door de lange cross vrouwen over 7400 meter. Met de korte cross voor mannen en vrouwen over 2600 meter wordt de Abdijcross om 15.45 uur afgesloten. Elke deelnemer aan deze Abdijcross ontvangt na de finish een herinnering. De inschrijvingstermijn sluit op 14 januari. Deelnemers die hun e-mailadres invullen, krijgen een dag na het evenement per e-mail een magazine me een persoonlijke foto, uitslagen en sfeerfoto’s gemaild. Voor alle informatie over de Abdijcross, de Eurode Trail Runs en de Doubdle Ladies Night Fun Run, ga naar de website www.abdijcross.nl.

Het secretariaat is op de wedstrijddag gevestigd in de aula Minor te Rolduc, tegenover de hoofdingang van het Abdijcomplex Rolduc.

Foto Abdijcross

 

Geef een reactie