Scapino Ballet toont top kunnen in Theater Kerkrade

  In het tot een industrieel pareltje vernieuwde Parkstad Limburg Theater
  Kerkrade toont het toonaangevende Scapino Ballet Rotterdam op woensdag 17 en donderdag 18 januari met de voorstelling ‘Scala’ theatrale dans op hoog niveau. Aanvang op beide dagen is 20.00

Scala is het vervolg op de theaterhit Pearl waarmee Scapino in 2012 en 2014 de harten van meer dan 50.000 bezoekers wist te veroveren. Topdans, schitterende kostuums en virtuoze muziek zijn opnieuw de hoofdingrediënten van het barokspektakel. In Scala komen de pracht en praal, de decadentie en de sensualiteit van de barok opnieuw tot leven. De beklijvende Barokmuziek van Vivaldi, Händel, Van Wassenaar wordt live uitgevoerd door Combattimento.

Choreograaf Ed Wubbe creëert een fictieve hofhouding die elkaar letterlijk dicht op de huid zit.  Scala begint waar Pearl eindigde, als de spanning toeneemt en de etiquette begint af te brokkelen. Intrige, spanning en gekte stuwen de  dramatiek naar hoog niveau. Samen met de tien musici van Combattimento, uitgebreid met twee operazangers, ensceneert Wubbe een theatrale en operateske voorstelling met veelal onbekende werken uit de schatkamer van de barokmuziek.

Ed Wubbe: “Door in Scala de dansers dichter op de huid te gaan zitten, wil ik het nog theatraler maken, spannender en een thrillerachtige sfeer creëren. De barok was tenslotte ook een gevaarlijke tijd. Daarnaast blijft de muziek een grote inspiratiebron. Barokmuziek is niet alleen van ongekend hoge kwaliteit, het is ook tijdloos en goed dansbaar. We hebben veel onbekende, maar prachtige, muziek geselecteerd.”

Persstemmen:

Theaterparadijs:

“Een onvergetelijke voorstelling waarbij alle zintuigen tot aan de wortel worden geprikkeld. Het is van een schoonheid die ik niet eerder heb mogen beleven.”

Trouw:

“Voortreffelijke keuze en uitstekende uitvoering van de barokmuziek. Dynamisch geënsceneerd en knap gechoreografeerd.”

Volkskrant:

“Scala is een theatraal en muzikaal dansspel over machtsrelaties in een decadente cultuur.” Met het theatrale Scala maakt Ed Wubbe een duister alter ego van de eerdere, bejubelde baroksensatie Pearl. De Scapino-dansers geven hun personages met veelzeggende armgebaren krachtig karakter.

Foto Jochemjurgens- Scapino Ballet Rotterdam

 

 

 

 

 

Geef een reactie