Heksenberg/Sjpasseberg wacht in grote spanning op haar nieuwe 47e prinscarnaval.

                                                                              Geruchtenstroom over wie de uitverkorene zal zijn overheersen het wijkbeeld

Hoewel al voor afgelopen kerst/Nieuwjaar er in de wijk Heksenberg, van de traditionele “elfde van de elfde ”tot Aswoensdag omgedoopt tot Sjpasseberg, al heel wat gesproken werd over de komende prinsenproclamatie zaterdag 13 januari, kreeg afgelopen week de geruchtenstroom over de opvolging van huidige prins Patrick (Meulenberg) steeds meer “voeding” inzake gissingen etc. Natuurlijk kwamen al een aantal namen van potentiele kandidaten in de picture. Of hieronder de uiteindelijke nieuwe prinscarnaval voor Sjpasseberg zich bevond blijft natuurlijk tot de grote onzekerheid behoren. De uiteindelijke zekerheid wie het zal zijn blijft natuurlijk en terecht voorbehouden aan de verantwoordelijke prinsencommissie. Zij hebben immers zorg gedragen dat Sjpasseberg zaterdagavond, rond de klok van 22.11 uur in het Sjpashoes/Gemeenschapshuis Heksenberg Hei Grindelweg, het door hen angstvallig bewaarde geheim, middels de door te voeren, proclamatie zullen gaan prijsgeven.

Dan pas weten de Sjpassebergers en alle aanwezigen, waaronder diverse bevriende collega carnavalsverenigingen, wie voor het jaar 2018 de scepter zal gaan zwaaien en voorop zal gaan in de carnavalsbeleving in Sjpasseberg. Maar vergeten mag niet worden dat eerst nog met de nodige weemoed afscheid genomen zal worden van prins Patrick (Meulenberg). Eigenlijk verleden jaar bestempeld als een verrassende keuze mag na een jaar overduidelijk aangegeven worden dat hij zorg heeft gedragen dat Sjpasseberg en de Verein een geweldig seizoen mochten beleven. Hij zal dan ook de annalen ingaan als een prinscarnaval die in de ware zin van het woord het carnavalsgebeuren uitstraling en cachet heeft gegeven. Daarvoor rest hem een groot chapeau en veel dank.

De nieuwe prinscarnaval 2018 zal vanaf zaterdag ondersteund worden door het motto: “Mit muziek, dans, en egaal wat veur weer, hat Sjpasseberg carnavals plezeer”. Buiten het officiële proclamatiegebeuren zal er genoten kunnen worden van een spetterend “vasteloavend”-entertainmentprogramma met o.m. de winnaars van het dorpse programma Van en Vuur 2017, zanger Sam Smits, TOB Tirol Ohne Bergen en nog een verrassingsoptreden. Kortom, het belooft weer een geweldige avond te worden daar in het Sjpashoes van Heksenberg/Sjpasseberg. Zaterdag 27 januari is dan de prinsenreceptie met uitreiking Orde van verdiensten aan Harmonie St.Gerardus.

Foto: Tirol Ohne Bergen

 

Geef een reactie