Abdijcross met Trail Run en Ladies Night Fun Run 

 

De Abdijcross wordt in het weekend van 19, 20 en 21 januari 2018 voor de 54ste keer gehouden.

De internationale atletiekcross heeft opnieuw een Europese erkenning gekregen en is een zogeheten EAA-permit meeting. Na het enorme succes van de vorige editie begint het crossevenement op vrijdagavond 19 januari om 19.00 uur opnieuw met een Ladies Night Fun Run voor alleen vrouwen over een afstand van 2, 4 of 6 km. Er kan gelopen en gewandeld worden. Elke deelnemer krijgt van de organisatie een koplampje. Voor de drie mooist verlichte deelneemsters is er een speciale prijs. Na afloop is er in het Congrescentrum Rolduc een afterparty.

Zaterdag 20 januari begint om 12.00 uur met lopen voor pupillen. Om 13.00 uur starten de Eurode Trail Runs over 10,5 km en 21 km. Het parcours van de korte trail gaat door het bosquet van Rolduc richting Berenbos en daarna naar de Carisborg en via de Berenbos weer terug naar Rolduc. De 21 km  wordt na de Carisborg gesplitst richting Kaffeberg, Gravenrode en de Groene Long en vervolgens via de Kaffeberg weer richting Rolduc. De start en finish is telkens op het sportveld van Rolduc.

Het wedstrijdprogramma op zondag 21 januari begint traditiegetrouw met de MOVARE Abdij-kidscrossen vanaf 9.30 uur. Tijdens de kidscrossen wordt ook aandacht besteed aan het gemeentelijk project Jeugd Op Gezond Gewicht (JOGG). Nieuw zijn vanaf 10.20 uur twee zogeheten G-lopen voor jongens en meisjes met een beperking over een afstand van 500 en 850 meter. Daarna volgt om 10.40 uur de Rabobank scholierenloop voor leerlingen van het voortgezet onderwijs. De recreantenloop voor mannen en vrouwen over 5,2 km start om 10.50 uur. Aansluitend zijn de diverse jeugdlopen van de Atletiekunie. De lange cross mannen over een afstand van 10.500 meter start om 13.00 uur, gevolgd door de lange cross vrouwen over 7400 meter. Tijdens deze twee lopen verschijnt de nationale top aan de start, aangevuld met enkele internationale lopers en loopsters. Met de korte cross voor mannen en vrouwen over 2600 meter wordt de Abdijcross om 15.45 uur afgesloten. Elke deelnemer aan deze Abdijcross ontvangt na de finish een herinnering. De cross maakt deel uit van het nationale crosscircuit. De inschrijvingstermijn is inmiddels geopend en wees er snel bij om teleurstellingen te voorkomen. Deelnemers die hun e-mailadres invullen, krijgen een dag na het evenement per e-mail een magazine me een persoonlijke foto, uitslagen en sfeerfoto’s gemaild. Voor alle informatie over de Abdijcross, de Eurode Trail Runs en de Doubdle Ladies Night Fun Run, ga naar de website www.abdijcross.nl. Het secretariaat is op de wedstrijddag gevestigd in de aula Minor te Rolduc, tegenover de hoofdingang van het Abdijcomplex Rolduc.

Geef een reactie