Primeur organisatie kindercarnaval in Groot-Heerlerheide    

                     Geweldige artiesten line up met zanger Fabrizio (roetewisser) als hoofdact                                    

Dat carnavalsvereniging de Bokkeriejesj vooruitstrevend van aard zijn mag al vele tientallen jaren een bekend gegeven zijn. Niet zo verwonderlijk eigenlijk als er gekeken wordt naar de impact die zij uitstralen tijdens de activiteiten die zij van de “traditionele elfde van de elfde”        (11 november tot aan Aswoensdag) organiseren. Daaronder uiteraard op carnavalsmaandag de grote optocht, welke optocht in de regio en zelfs daarbuiten ieder jaar weer een hoge waarderingsscore haalt. Maar ook voor de jeugd, die carnaval wil vieren, hebben de Bokkeriejesj een zwak. In hun gedachtenvaandel staat dan ook mede voorop: wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.

Welnu op zondag 21 januari a.s. gaan zij, in narrentempel Corneliushuis van 11.11 tot rond 16.00 uur, hier dan ook op grootse wijze gestalte aan geven. M.a.w. de Bokkeriejesj gaan t.b.v. van de (basisscholen)-jeugd, als primeur zijnde, groots uitpakken. Zij doen dit niet alleen voor de kinderen van Heerlerheide, maar voor alle kinderen van, zoals het zo mooi heet ‘Groeët Ghen Heij’. Dus ook voor alle kinderen uit de wijken Nieuw-Einde/Vrieheide, Heksenberg, Beersdal/Rennemig etc. Zij willen verwezenlijking van het idee om de kinderen weer eens met alle facetten van carnaval in aanraking te laten komen. De doelgroep jeugd is te vaak vergeten, en daarom proberen zij het met een superleuke middag bij de wortels aan te pakken.

De bedoeling is om op deze dag, met gratis toegang, alle onderdelen van de carnavalsviering voorbij te laten komen en dit dan op een speelse manier, zodat de kinderen weten waar carnaval voor staat.  Dus met veel muziek, dans, lach en natuurlijk optredens. Er zijn optredens geregeld, maar het wordt pas echt een succes als de kinderen zelf ook optreden (een buut, dansje, playback act, eigen sjlager etc etc, mits het een beetje carnavalesk van aard is). Uiteraard zijn ouders, familie etc  ook van harte welkom, maar er wordt zorg gedragen voor een apart kindergedeelte, want het draait die dag immers om de kinderen.

Het programma geeft o.m. ook aan dat er geschminkt wordt, uitroeping van een jeugdprins(ses), heuse dames/herenzitting, minioptocht in de zaal en natuurlijk een spetterende finale. Een geweldige line up zorgt voor leuke optredens van ’11 in 11’, Jay’s Dance Vision en als hoofdact zanger Fabrizio (roetewisser). Interesse opgewekt om zelf (alleen, duo of zelfs in groepsverband) een unieke carnavalsact op te voeren? Schrijf dan nog gauw even in via mailadres: kingerzitting@bokkeriejesj.nl. Doen dus.

Foto®Parkstadactueel/Lucho Carreno

 

 

 

 

 

Geef een reactie