Huwelijkse voorwaarden voor partners-ondernemers koud en warm

 

 

Huwelijkse voorwaarden voor echtgenoten die ondernemer zijn, blijken in de praktijk heel handig te zijn tegen onduidelijkheid en onenigheid.

 

Koud en kil? Of juist warm en veilig? De termen hebben wel iets kils: koude uitsluiting en bedingen worden er in geregeld. Juridische termen, die evenwel zorgen voor een situatie waarin relaties niet tot op het bot worden geschaad. Met huwelijks -en partnerschapsvoorwaarden heft u de gemeenschap van goederen op. U voorkomt daarmee dat wat u beiden bezit en inbrengt, direct voor de helft eigendom is van uw partner. Dat geldt temeer voor partners die ondernemer zijn.

Bent u ondernemer en wilt u uw partner beschermen tegen schuldeisers van uw bedrijf? Huwelijkse voorwaarden zijn daarvoor het onmisbare instrument. U heeft daarbij voldoende keuzemogelijkheden, van ‘koude uitsluiting’ tot verschillende verrekenbedingen.

Bij koude uitsluiting blijven de privévermogens van u beiden van elkaar gescheiden. Gaat uw bedrijf ten onder, dan kunnen schuldeisers zich alleen verhalen op uw privévermogen en niet op dat van uw partner. Die blijft dan beschermd tegen de schuldeisers, maar heeft geen inkomen uit de onderneming. Dat laatste kan worden tegengegaan met een verrekenbeding. Die zijn er in meerdere vormen. In een verrekenbeding regelt u hoe het verschil in inkomen van u en uw partner op een bepaald tijdstip onder u beiden wordt verdeeld. U kunt daarbij elke verhouding kiezen die u beiden overeenkomen.

Wilt u meer weten over huwelijkse voorwaarden in het algemeen of voor ondernemers in het bijzonder? Bel ons voor het maken van een afspraak.

Henri Knops

Wolfs|Knops Notarissen

0455719430

notarissen@wolfsknops.nl

www.wolfsknopsnotarissen.nl

Geef een reactie