Morgen 17 januari Sneak Peek met DANS in de spotlights in Parkstad Limburg Theaters Heerlen

 

 

 

 

Woensdag 17 januari 20.00 uur


THEATER HEERLEN – ING zaal

Kaarten kosten maar €5,- en zijn aan de deur te koop of te reserveren via: tickets en info

 

 

Meerdere voorstellingsdata
Vanaf € 5,00
Vanaf € 5,00

Met deze keer dans in de hoofdrol.om in het nieuwe jaar nieuw theater- en danstalent ontdekken in Parkstad Limburg Theaters! Leer de talenten van de toekomst kennen, ontdek hun nieuwste werk en ga met hen in gesprek over hun werk en passie.

In samenwerking met productiehuis VIA ZUID en Sally Dansgezelschap Maastricht presenteert Parkstad Limburg Theater op woensdag 17 januari de eerste Sneak Peek van het nieuwe jaar.

Met deze nieuwe samenwerking tussen Parkstad Limburg Theaters en VIA ZUID maakt het publiek met korte en krachtige verrassingen kennis met aanstormend professioneel talent en krijgen jonge makers een nieuw podium aangeboden.

Tijdens deze Sneak Peek presenteert Sally Dansgezelschap Maastricht werk uit de Choreografische Residenties van twee talentvolle jonge choreografen: de Franse Martin Harriague en de Italiaanse Patrizio Bucci. Harriaque creëerde een muziekcompositie van woorden uitgesproken door president Trump. De woorden worden door zijn uniek bewegingsmateriaal flink kracht bijgezet waardoor de grimmige ondertoon een intense indruk bij je achterlaat en linken legt met het verleden en heden van Europees rechts-extremisme. Bucci laat dansers in Alone Together elkaar opzoeken en proberen te begrijpen. In deze dialoog ontdekken ze verbinding en liefde omarmd door een eenzame symfonie.

#

Sally Dansgezelschap Maastricht creëert bijzondere dansvoorstellingen en interactieve dansprojecten voor jong en oud. Vanuit thuisbasis Maastricht daagt ze jonge dansers en talentvolle choreografen uit om hun talenten tot bloei te brengen, een jong publiek te inspireren en het publiek ook letterlijk in beweging te zetten.

Niet alleen kijken, ook meepraten. Dat is het idee van de Sneak Peeks. Onder leiding van algemeen leider Ronald Wintjens gaan daarom de makers actief in gesprek met het publiek, om te horen wat je ervan vond. Dat levert mooie momenten op; tijdens de laatste Sneak Peek werd er volop gediscussieerd en zat de sfeer er goed in. En het allerbelangrijkste: de feedback wordt meegenomen in de verdere ontwikkeling van de voorstellingen. Dat belooft wat!

Alvast voorgenieten? Bekijk hier de korte impressie van vorige keer

Tekst  productiehuis VIA ZUID en foto’s Moon Saris

Geef een reactie