Broeklandcollege uit Hoensbroek wint ontwerpwedstrijd Fietsverlichting Laat Je Zien!

Michelle Maes van het Broeklandcollege uit Hoensbroek heeft de ontwerpwedstrijd van de campagne Fietsverlichting laat je zien! gewonnen. Haar ontwerp bepaalt volgend seizoen het campagnebeeld. Uit handen van gedeputeerde Eric Geurts, tevens voorzitter van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg (ROVL), ontving de winnares haar prijs: kaartjes voor Movie Park Germany voor de hele klas.

Aan de wedstrijd deden tweedeklas leerlingen mee van scholen in heel Limburg. In de jury namen deel vertegenwoordigers van politie, Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg, Veilig Verkeer Nederland, coördinatoren van de Regionale Mobiliteitsoverleggen en natuurlijk ook 3 leeftijdsgenoten van de wedstrijddeelnemers (van Het College in Weert). Deze jury koos uit de vele inzendingen per regio één poster, de vijf genomineerden voor de Limburgse campagne en de uiteindelijke winnaars!

Kort en duidelijk. Michelle Maes van het Broeklandcollege uit Hoensbroek ontwierp dus de beste poster. Het ontwerp prijkt vanaf komend najaar in bushokjes, in scholen, bij fietsenmakers en in openbare gebouwen.

Het is een tekening van de voorste helft van een fiets, met een ‘regenboogwiel’. De voorlamp straalt licht uit, met hierin de boodschap “Doe je licht aan!”.

De juryleden noemen de boodschap ‘kort en duidelijk en sterk door eenvoud’. Ook de regenboogkleuren in het voorwiel spreken tot de verbeelding. Ze vinden de poster bovendien erg creatief, en met eigen hand getekend, waarbij heel duidelijk is dat het hier om fietsverlichting gaat.

Jongeren écht bereiken. De campagne Fietsverlichting laat je zien! is bedoeld om jongeren bewust te maken van het belang van fietsverlichting. Te veel jongeren fietsen zonder licht in het donker. “Fietsen in het donker zonder licht is levensgevaarlijk. Met goede fietsverlichting neemt het risico met 20% af om in het donker te worden aangereden. Door aan de slag te gaan met het maken van campagnemateriaal gaan jongeren over dit onderwerp nadenken en dat vergroot de kans aanzienlijk dat ze werkelijk fietsverlichting gaan voeren,” aldus gedeputeerde Geurts.

Initiatiefnemers. Fietsverlichting laat je zien! is een initiatief van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg (ROVL), in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland en de Regionale Mobiliteitsoverleggen (RMO’s) Noord Limburg, Parkstad, Maastricht-Heuvelland, Sittard-Geleen en Midden Limburg. Ook de politie is nauw bij de campagne betrokken, en niet te vergeten de deelnemende middelbare scholen in de regio’s.

Poster Doe je licht aan

Tekst en Foto Provincie Limburg

Geef een reactie