Lezing Léon Rademakers ‘De natuur en het veranderende klimaat’

Weerman Léon Rademakers vertelt in deze lezing over klimaatverandering en de gevolgen daarvan voor de (Limburgse) natuur.

In navolging van de lezing ‘Over Weer Gesproken’ is Léon Rademakers in september 2017 gestart met een nieuwe lezing, getiteld ‘De natuur en het veranderende klimaat’. In deze nieuwe lezing ligt de nadruk op de gevolgen van de klimaatverandering voor de (Limburgse) natuur.
Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat de mondiale opwarming een groot effect heeft op de ecologie en de verspreiding van organismen. Zo duurt het bloei- en groeiseizoen inmiddels een maand langer dan vijftig jaar geleden en is er een forse toename van het aantal teken, hetgeen weer gevolgen kan hebben voor onze gezondheid. De klimaatverandering heeft niet alleen gevolgen voor de mens, maar ook voor flora en fauna. Het gezegde ‘in mei leggen alle vogels een ei’ is reeds achterhaald. Kool- en pimpelmezen broeden steeds vroeger terwijl er dan nog relatief weinig voedsel is.
In ‘De natuur en het veranderende klimaat’ komen ook tal van weerspreuken met betrekking tot de natuur aan bod, worden de mooiste natuur-gerelateerde weerfoto’s getoond en is er aandacht voor de laatste stand van zaken rondom de klimaatverandering. Aan de hand van weerfoto’s en filmpjes wordt stilgestaan bij het alsmaar extremer wordende weer dat ook weer gevolgen heeft voor de natuur.

28 februari 2018, van 19:30 tot 21:30 | Bibliotheek Brunssum, Rumpenerstraat 147, Brunssum
Voor info en (verplicht) aanmelden:
www.bibliotheekbrunssum.nl (via het blokje ‘Agenda’), telefonisch: 045-4007560 of bij de klantenbalie van de bibliotheek.

Geef een reactie