Op maandag 22 januari verzorgt Olaf Op den Kamp in de Laethof Putstraat 19 te Eygelshoven voor de stichting ‘Eygelshoven door de eeuwen heen’ een lezing over natuurgebieden in en om Eygelshoven. Dit naar aanleiding van zijn  nieuwe boek ‘Natuurlijk Kerkrade’. In de Anstelvallei ontstond het enige stuwmeer van Nederland, omgeven door prachtige hellingbossen. Aanvang is 19.00.

Tijdens de lezing zal Olaf Op den Kamp ingaan op de ontwikkeling van de Anstelvallei. Na de pauze staan de natuurgebieden in en rondom Eygelshoven centraal. An bod komen o.a. de ‘Egelzer Busj’, een boscomplex bestaande uit het Loosbos, het Bergbos en het Molenbos. Door dit bos stroomt de Anselderbeek. Vroeger bevond zich hier een dierenparkje waar indrukwekkende wisenten gehouden werden. Ook het Burgemeester Booyensbos of Schouffertsbos komt aan de orde.

De bossen van de Grote boslocatie bestaan pas heel kort en verdienen de naam ‘bos’ eigenlijk nog niet. Toch vormen hier het Kolverenbos en het Pambos fraaie oude gedeeltes. Het Wormdal wordt teruggehaald aan de hand van oude foto´s.

Voor deze lezing is tijdige aanmelding noodzakelijk via T: 06-14546252 ( dhr. Rheinfeld.) of info.seddeh@gmail.com. De lezing vindt plaats op maandag 22 januari om 19.00 u. De toegang is gratis ( vrije gave) en er wordt voor een kopje koffie gezorgd. Tijdens de lezing is ook het nieuwe boek ‘Natuurlijk Kerkrade’ te koop, tegen contante betaling van 15 euro.

Foto Olaf Op den Kamp

 

Geef een reactie