Ewout Tijdeman nieuwe lijsttrekker GroenLinks Heerlen

 

Karin van Doormaal op twee.

 

Op woensdag 17 januari jl. heeft de Lokale Ledenvergadering de kandidatenlijst van GroenLinks vastgesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen in Heerlen op 21 maart 2018. Nadat de kandidaten zich hadden voorgesteld, is de conceptlijst zonder stemming en met applaus (per acclamatie) vastgesteld.

 

GroenLinks kiest in Heerlen voor vernieuwing!

Ewout Tijdeman is lijsttrekker. Hij is nu bijna een jaar lid van GroenLinks, maar heeft in korte tijd met zijn inzet bewezen voor GroenLinks van grote waarde te zijn. Zie voor meer informatie over Ewout in de bijlage.

Op de 2de plaats staat Karin van Doormaal. Karin is al jarenlang lid van GroenLinks en heeft bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 al deze plek gehad. Zie voor meer informatie over Karin in de bijlage.

GroenLinks verwacht dat Ewout Tijdeman en Karin van Doormaal na 21 maart 2018 een nieuwe tandem binnen de gemeenteraad gaan vormen. Beide kandidaten worden vanwege hun maatschappelijke, inhoudelijke, representatieve en communicatieve vaardigheden uitermate geschikt geacht om het raadslidmaatschap voor GroenLinks op een uitstekende wijze te kunnen invullen. Daarbij zullen de beide kandidaten een goede aanvulling op elkaar vormen. GroenLinks wil met hen ook de band met burgers en achterban verstevigen, zodat in Heerlen op een meer levendige wijze GroenLinkse politiek wordt bedreven.

Op de derde plaats staat Sylvia Vaessen. Zij is al jarenlang fractie-assistent en gewaardeerd lid van de raadscommissie Maatschappij en Financiën. Zij heeft als specialisatie het sociale domein. Sylvia ambieert niet het raadslidmaatschap maar wil graag het lidmaatschap van deze commissie voortzetten.

Op plek 4 staat nieuwkomer Odin Westen, een twintiger die sinds een klein half jaar ook voorzitter is van het COC Limburg.

De lijst wordt gecompleteerd door de oud-raadsleden Harrie Winteraeken, Ger Meesters en lijstduwer Sajjad Rahnama’i. Sajjad neemt nu na 12 jaar raadslidmaatschap afscheid. GroenLinks huldigt het standpunt dat iemand normaal gesproken maar maximaal drie periodes raadslid mag zijn.

De overige kandidaten zullen zich binnenkort presenteren.

De kandidatenlijst:

 1. Ewout Tijdeman
 2. Karin van Doormaal
 3. Sylvia Vaessen
 4. Odin Westen
 5. Nawid Daliry
 6. Jasper Janssen
 7. Jelle Aarnoudse
 8. Fely Seijben
 9. Aloys de Haan
 10. Jo Bindels
 11. Timoer Reijnders
 12. Saskia Vandenbroeck
 13. Ruth van Reen
 14. Stef Blom
 15. Fer Gubbels
 16. Harrie Winteraeken
 17. Ger Meesters
 18. Sajjad Rhanama’ i

De nieuwe lijsttrekker Ewout Tijdeman: “Ik ben erg verheugd dat ik lijsttrekker mag zijn voor GroenLinks in Heerlen en daarmee kopman van een lijst met kandidaten die op zich onderling behoorlijk verschillen maar samen veel kennis en ervaring maar ook jeugdig elan en enthousiasme in zich hebben om de komende vier jaar GroenLinkse politiek te bedrijven. Enerzijds vernieuwend maar ook voldoende waarborgen voor continuïteit. Mede namens Karin van Doormaal spreek ik dan ook de ambitie uit om na 21 maart 2018 met minimaal 2 zetels terug te keren in de gemeenteraad van Heerlen. Aan energie en passie ontbreekt het ons in ieder geval niet.”

Tekst en foto’s Groen Links Heerlen

Geef een reactie