Een ultiem gevoel van saamhorigheid. Zodra de 11e van de 11e begint wordt het gezin Winnubst Milder één met carnaval. Niet alleen de verjaardag van Lisa, de jongste van het gezin van 7 kinderen is het startsein om aan de voorbereidingen voor carnaval te beginnen, ook het verzamelen van uitgooimateriaal bij leveranciers en het naaien van nieuwe pakjes is het centrale uitgangspunt vanaf die dag.

 

Gezin Winnubst Milder

Dat het anno 2018 net allemaal even wat anders is, dankt het gezin aan een enthousiaste Ricus. Zijn droom om jeudprins van H.V.V. De Winkbülle te worden, bracht hij al snel in praktijk. Nog voordat het carnavalsseizoen 2017 goed en wel was afgesloten, postte Ricus zijn sollicitatiebrief al bij een van de commissieleden in de brievenbus. “Ik geloof dat ik zelfs de eerste was”!

Dat het gezin Winnubst Milder doordrenkt is met carnavalsbloed blijkt wel uit de geschiedenis. Opa zat 35 jaar geleden al bij CV De Streupers in Brunssum. Ook zoon Jordi is oud-adjudant en zus Anoeska danste als jong meisje bij het Winkbülleballet. Carnaval is voor Bram, Nicole, maar zeer zeker ook voor hun kinderen een feest van saamhorigheid, waarin mooi verklede en geschminkte mensen dansend en feestend, al dan niet op praalwagens, door de straten gaan. Het is dan ook niet gek dat zij de Winkbülle en met name het jeugdcarnaval in Heerlen een warm hart toedragen.

Ricus I

Zoon Ricus heeft een druk jaar voor de boeg. Niet alleen zijn functie als jonkheedprins kost aardig wat tijd, maar daarnaast hoopt hij zijn basisschool af te ronden op BS Windekind. In zijn vrije tijd speelt hij bij RKSV Bekkerveld en traint volop bij Keeperschool Parkstad bij Sieb Dijkstra. Daarnaast zijn vrienden, familie en stunt-steppen overduidelijk favoriet. Zijn passie voor sport is weliswaar gelijk aan zijn passie voor carnaval, toch zal het komende weken vooral om zijn carnavaleske insteek draaien.

Samen met zijn vriend en nu adjudant Lucas Schiffelers verheugt Ricus zich op alle feestelijkheden die het heerschap als jonkheedprins met zich meebrengt. Samen met de jeugdcommissie, ’t Winkbülleballet en de jeugdraad hoopt Ricus er een fantastische tijd van te maken. Met zijn leus Urban wink ram os dink, neemt hij alle vastelovendvierders mee een spetterend seizoen in.

Carnaval 2018

Als ondernemers en als ouders van de jeugdprins is het een overduidelijke taak om niet alleen je huis te versieren, maar ook je supermarkt carnavalesk leven in te blazen. Grootst is het gebaar om een prachtige foto van Ricus I aan de nieuwe muur van Plus Winnubst te hangen. Hiermee laten Nicole en Bram ons als wijkgenoten meegenieten met hun bijzondere gevoel dat zoon Ricus I dit jaar mag heersen over Heerlen.

Foto’s®Parkstadactueel/Lucho Carreno

 

 

.

Geef een reactie