Zaterdag 20 januari organiseert Ap Art Events de eerste Magic Music Night van 2018

 Op het programma staat het duo Montanaro-Cavez (FR/B)
Het duo Montanaro-Cavez (FR/B) neemt je mee op een muzikale reis, vertrekkend uit het noorden, verweven met klanken uit het oosten. Ze brengen hemelse muziek vol emotie, soms geïmproviseerd, maar bovenal vrij, zacht en teder en 100% akoestisch!
 
Reizende (gypsy) muziek…. een diatonische accordeon en een viool. Sophie Cavez en Balthazar Montanaro brengen muziek zonder grenzen, … muziek zonder naam…. muziek die vooralij heel vrij is
 
Entree: € 13/11 (via reservering). Reserveren: info@ap-artevents.nl (o.v.v. naam, tel.nr + aantal gewenste kaarten) / Aanvang 20.30 u. Zaal/kassa open: 19.30 u
 
 BACKGROUND duo CAVEZ-MONTANARO (FR/B)
 
Uit de symbiose van hun instrumenten toveren de Waalse Sophie Cavez en de Franse Hongaar Baltazar Montanaro soms complexe, maar altijd toegankelijke muziek. Zij speelt diatonische accordeon, hij viool. Hun folky stijl fuseren ze met kamermuziek en jazz. Hun merendeels zelfgeschreven repertoire is geworteld in een Europese biotoop die zich ruimhartig uitstrekt over de Balkan, het mediterrane gebied tot in Keltisch Ierland. Met hun gevarieerde samenspel, fantasievolle benadering, onbevangen improvisaties en aanstekelijk enthousiasme dagen ze elkaar uit, scherpen ze elkaar aan en blijven ze daardoor hun muziek ontwikkelen en verfrissen. Montanaro draagt veelal de melodie, terwijl Cavez met bassen en akkoorden voor een ondergrond zorgt en in een contrageluid voorziet
 
Sophie Cavez is bekend als accordeoniste bij onder andere Urban Trad (remember hun 2de plaats op het songfestival?), KV Express, Dazibao, Soetkin Collier Quintet, Viva Niñas, Knopf Quartet en nog vele andere formaties. Balthazar Montanaro is o.a. violist bij de Wanaminots, Cie Montanaro, Les Frères Tarzanelli en Red Rails
Cultuurhuis Heerlen
Sittarderweg 145
6412 CD Heerlen
info@cultuurhuisheerlen.nl

Geef een reactie