RODA JC SPEELT MET 1-1 GELIJK TEGEN FC TWENTE

In het eigen Parkstad Limburg Stadion heeft de ploeg van hoofdtrainer Robert Molenaar met 1-1 gelijk gespeeld tegen FC Twente. Doelpunten kwamen op naam van Vuckic (53′) en Schahin (89′).
Hoofdtrainer Robert Molenaar startte met de kersverse aanwinst Donis Avdijaj in de basisopstelling aan het duel met FC Twente. Al na enkele minuten spelen moest FC Twente-doelman Drommel redding brengen op een hard schot van afstand van aanvoerder Auassar. Na een dikke tien minuten spelen probeerde ook Dijkhuizen het van een meter of 20. Zijn schot was hard en laag maar ging rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Pas na 25 minuten spelen meldde ook FC Twente zich voor het doel. Na een strakke voorzet vanaf de linkerflank werd de bal hard over het doel heen gejaagd waardoor de kans op niets uitliep.

Vlak voor rust kreeg de uitploeg de grootste kans op de voorsprong. Na wederom een strakke voorzet vanaf de linkerflank wist Boere zijn voet tegen de bal te krijgen. Via de voet van Jurjus en de paal kaatste de bal terug het veld in waardoor ook deze kans op niets uitliep.

FC Twente begon offensiever aan de tweede helft dan de thuisploeg. Na 8 minuten spelen resulteerde dit dan ook in een 0-1 voorsprong voor de uitploeg. Na opnieuw een voorzet vanaf de linkerflank was het dit keer Vuckic die doelman Jurjus wist te passeren. Amper 4 minuten later kreeg de uitploeg de grootste kans om de wedstrijd te beslissen. Na een glijpartij van Ananou ging Boere alleen op doelman Jurjus af. Echter krulde hij de bal tegen de buitenkant van de paal waardoor de stand 0-1 bleef.

Roda JC liet zich niet van de wijs brengen door de tegentreffer en werd steeds dreigender. In de minuten die hierop volgden wist Roda JC kansen te creëren via onder andere Avdijaj. Laatstgenoemde plaatste de bal enkele centimeters langs het FC Twente-doel. Ook Rosheuvel was gevaarlijk dichtbij de gelijkmaker. Hij verraste doelman Drommel in de korte hoek, maar die wist net op tijd redding te brengen. Vlak daarna kreeg invaller Ngombo de grootste mogelijkheid op de gelijkmaker. Zijn inzet van dichtbij werd geblokt en ging over. Vlak voor tijd kwam Roda JC dan toch op gelijke hoogte. Na een prima voorzet van Rosheuvel wist Dani Schahin de bal in de verre hoek te knikken. Schahin bepaalde hiermee ook direct eindstand in het Parkstad Limburg Stadion.

Roda JC speelt komend weekend het belangrijke thuisduel tegen Excelsior. Aanvang van deze wedstrijd is op zondag 28 januari om 14.30 uur. Koop uw tickets eenvoudig via www.rodajc.nl/tickets of kom naar de Fanshop!

Foto®Parkstadactueel/Lucho Carreno

Geef een reactie