Damesgarde De Geête Groeët Ghen Heij bestaat dit jaar 5 x 11 jaar Grote vraag: wie wordt de uitverkoren jubileumprinses

 

 

Hoewel eerst het a.s. driedaagse carnavalsfestijn achter de rug moet zijn kijken de charmante dames van Damesgarde De Geête van Groeët Ghen Heij nu alvast naar de maand november van dit jaar 2018. In deze maand zal immers op 17 november hun jubileumreceptie plaats vinden. Dit in het kader van het 5 x 11 jarig bestaan van deze alom in de regio bekend zijnde Damesgarde. Maar dit gegeven is dus vanaf nu nog bijna 9 maanden verder. Lijkt uiteraard terecht nog ver weg, maar hoe heet het ook weer? Juist, de tijd gaat snel. Maar voor het zover is staat de huidige actualiteit van Damesgarde De Geête als eerste gepland op hun “vasteloavend-ladder” en wel de proclamatie op zaterdag 3 februari en uiteraard vanaf 20.11 uur in de kleurrijke narrentempel van Cultureel Centrum Corneliushuis Heerlerheide.

Genoemde eerste actualiteit kan zeer zeker omschreven worden als een heel speciale editie en dan gaat het over de uitverkiezing van de jubileumprinses 2018 die de scepter zal overnemen van huidige prinses Mariëlle 1e. Van haar zal, uiteraard verdiend, op gepaste wijze afscheid genomen worden en is het woord chapeau terecht van toepassing voor haar. De grote vraag is uiteraard wie is de dame, want het gaat uiteraard over een prinses, die vooralsnog tot komende Aswoensdag voorop mag gaan in de carnavalsbeleving van Damesgarde De Geëte en zij die genoemde Damesgarde welgezind zijn en dat zijn er velen in en buiten Groeët Ghen Heij. Vanaf de traditionele “elfde van de elfde” (11 november) zal de jubileumprinses en haar gevolg officieel weer van zich doen spreken.

Zoals ieder jaar gonst het ook nu weer van gissingen en voorspellingen over de ware identiteit van de nieuwe jubileumprinses. Om dit te weten te komen is het meer als een aanrader om zaterdag 3 februari naar narrentempel het Corneliushuis te komen. Zoals gewend is de toegang gratis, dus wat belet om niet aanwezig te zijn. Dan zal immers alle geheimzinnigheid, passende bij een prinses en zeker in dit jubileumjaar, opgeheven worden en zal dan de hooglustigheid die de jubileumkar gaat trekken bekend zijn. Tenslotte aangeven dat het aan gezelligheid en onvervalste “bombestimmung” niet zal ontbreken. Integendeel zelfs, want de gehele avond wordt opgeluisterd door de welbekende formatie Anderkovver en is er een optreden van het duo La Bamba LVK-winnaars in 2013 uit Montfort. Zij wonnen toen immers met het lied ”Laef Limburg Laef.

Geef een reactie