RODA JC WINT MET 2-1 VAN EXCELSIOR ROTTERDAM

In het eigen Parkstad Limburg Stadion heeft de ploeg van hoofdtrainer Robert Molenaar de eerste overwinning van het kalenderjaar geboekt. De thuisploeg was met 2-1 te sterk voor Excelsior Rotterdam. Doelpunten kwamen op naam van Vancamp (45′) en Schahin (51′).

Na een rustige openingsfase was het de uitploeg die na een kwartier spelen op een 0-1 voorsprong kwam. Massop wist de bal uit een vrije trap in de verre hoek binnen te knikken. Na een halfuur spelen was Jorn Vancamp dichtbij de gelijkmaker. Na een prima voorzet wist de jonge Belg de bal goed te raken, echter mikte hij de bal een halve meter naast de verkeerde kant van de paal.

De thuisploeg kreeg wat meer grip op de wedstrijd en liet zich vaker voor het Rotterdamse doel zien. Ook Avdijaj kreeg een kans op de gelijkmaker. Hij probeerde het met een schot van een meter of 20, zijn poging was niet precies genoeg en ging over het doel. Op slag van rust kwam de thuisploeg dan toch op gelijke hoogte. Wederom was het Vancamp die de kans kreeg. Dit maal wist hij de bal beheerst langs doelman Zwarthoed te plaatsen.

Na de theepauze ging Roda JC offensiever voetballen wat direct resulteerde in een grote kans voor Avdijaj, hij schoot de bal hard tegen het zijnet. Een paar minuten later wist Dani Schahin de voorsprong toch te vergroten. Na wederom een prima voorzet van Rosheuvel knikte de spits de bal hard tegen de touwen; 2- 1.

Een kwartier voor het eindsignaal kreeg de uitploeg nog een grote kans op de gelijkmaker; gelukkig voor Roda JC ging deze bal via de paal achter. Vlak voor tijd kreeg ook invaller Fred Ngombo een kans om de voorsprong te vergroten, zijn bal ging hoog over.

Roda JC speelt komende donderdag in de kwartfinale van het KNVB Bekertoernooi tegen Willem II. Aanvang van deze wedstrijd is 20.45 uur in het Koning Willem II Stadion in Tilburg.