2017 recordjaar voor Parkstad Limburg Theaters 

 

 

In 2017 heeft Parkstad Limburger Theaters alle bezoekersrecords gebroken. Vorig jaar mochten PLT ruim 240.000 bezoekers ontvangen. 16.000 meer dan het in 2016. Volgens Theaterdirecteur Bas Schoonderwoerd is de nieuwe mijlpaal te danken aan de heropening van Theater Kerkrade en de toenemende interesse in toneel, dans en regionale artiesten.

Het hernieuwde Theater Kerkrade werd in oktober heropend en lokte sindsdien al 20.000 enthousiaste theaterbezoekers. En de sterke opleving van het genre toneel is inderdaad ook opvallend. Zo trokken de voorstellingen Toneelgroep Maastricht, samen alleen al ruim 10.500 bezoekers. Een stevige bijdrage aan de gestegen bezoekersaantallen levert ook moderne dans! Het succesvolle dansfestival Schrit_tmacher heeft hier een grote bijdrage aan heeft geleverd. Gelet op de stijgende interesse heeft dans dan ook een steeds prominentere plek gekregen binnen de programmering van PLT. Deze ontwikkeling wordt ook in 2018 doorgezet .

PLT treedt ook steeds vaker op als coproducent, ook voor de amateurgezelschappen. Mede daardoor wisten de jonge en oude garde acteurs, muzikanten, cabaretiers en andere podiumkunstenaars die actief zijn in het sociaal-culturele leven van Parkstad en omstreken ruim 28.000 bezoekers te trekken. “Ook bij grote nationale producties zijn we betrokken bij het maakproces, om zo nog meer aansluiting te vinden bij de het Limburgse theaterpubliek”, duidt directeur Schoonderwoerd. ”Van de succesvolle musical Fiddler on the Roof in april zijn inmiddels ruim 60 procent van alle tickets verkocht. Daarnaast is nu de verkoop gestart van Soof de Musical, een productie die PLT samen met Luxor Rotterdam, Chassé Breda en creation company Cook a Dream op de planken zet.

Photo Roberto Pia

Geef een reactie