Luisteren naar klassieke muziek: 3 luisteravonden

 

Op 8, 15 en 22 maart vinden weer de, inmiddels bekende, luisteravonden klassieke muziek plaats. Deze worden ingeleid door voormalige directeur Muziekschool Brunssum, Pierre Rietrae. Neem goede oren mee want voorkennis of kennis van notenschrift is niet nodig! Het gaat bij deze avonden vooral om het genieten van klassieke muziek waarbij er details en wetenswaardigheden aan de orde komen.

De luisteravond van 8 maart
heeft als thema: Rachmaninov en Prokofiev tijdens de Russische Revolutie. Deze zijn als Russische tijdgenoten totaal verschillend van elkaar.  Ingrediënten voor deze avond: afwisseling tussen melancholie, romantiek en spanning.
De luisteravond van 15 maart Deze avond is de luisteraar aan de beurt.  Aan de hand van een vergelijking van steeds 2 uitvoeringen van hetzelfde werk is het aan de luisteraar om een keuze te maken voor een bepaalde uitvoering. Werken uit verschillende stijlperiodes passeren de revue. Ook bij deze avond staat het genieten van klassieke muziek voorop.
De luisteravond van 22 maart heeft als thema: Bach en zijn passiemuziek voor de Goede Week. Tijdens deze luisteravond worden de Johannes Passion en de Matthäus Passion met elkaar vergeleken. Zowel qua inhoud als qua lengte zijn deze stukken tegenpolen van elkaar maar beide stukken kunnen van groot belang zijn in een mensenleven. Pierre Rietrae laat de luisteraars natuurlijk weer genieten van de prachtige muziek uit beide stukken.

Waar: Bibliotheek Brunssum, Rumpenerstraat 147
Wanneer: 8, 15 en 22 maart van 19.30 tot 21.30 uur
Voor meer info en (verplicht) aanmelden:
www.bibliotheekbrunssum.nl (onder het blokje ‘Agenda’), telefonisch: 045-4007560 of aan de klantenbalie van de bibliotheek.
U hoeft niet persé deel te nemen aan alle bijeenkomsten maar kunt voor elke luisteravond apart inschrijven.

Foto Bibliotheekbrunssum

 

Geef een reactie