Na een 6 weken durende winterstop trad nummer 4 van de ranglijst RKHBS aan tegen de nummer 2, te weten Voerendaal. De ploeg van trainer Mike Zwartjes moest het doen zonder Bram Bemelmans (vakantie), Cyriel Palmen (geschorst), Tomyen van Lierop (blessure) en Chendo Kolker (werk). Beide ploegen begonnen voorzichtig aan dit duel, waardoor het spel zich met name op het middenveld afspeelde. Rond de 20ste minuut kregen de gasten een eerste kansje vanuit een lage corner vanaf rechts en een daaropvolgende schuiver die aan de eerste paal net naast het doel van Toine Diederen verdween. Hierna werd RKHBS sterker met een aantal kansen tot gevolg.

Rens Hahnraths pikte de bal op, Brian Amkreutz zette voor vanaf links, en Mick Mijnes was maar een fractie te laat om binnen te tikken. Even later brak Danny Stoeber door door het centrum en werd vlak voor de 16 meter neergelegd. Gezien het feit dat hij vrij op doel af ging mocht de betreffende verdediger van Voerendaal blij zijn dat dit door de scheids met geel werd afgedaan. De vrijetrap van dezelfde Danny werd minimaal door de muur aangeraakt waardoor de bal net over de lat verdween. Even later was het wel raak. Danny Stoeber nam een corner kort op Thymo Griesenbrock, deze legde terug op Danny die op zijn beurt aflegde op Jeffrey Sloote. Het schot van Jeffrey richting 2de paal werd binnengetikt door Rens Hahnraths, maar volgens de scheidsrechter in buitenspelpositie. De videoscheids is jammer genoeg niet beschikbaar op dit nivo, maar de aanwezige persfotograaf kon direct laten zien op zijn digitale camera dat dit een foute beslissing was. Hierna namen de gasten het heft in handen en werden gevaarlijker. Middenvelder Consten kon vrij opstomen door het centrum, zijn schot werd nog geblokt door Roel Romeijn, en de bal belande daarna voor de voeten van de rechtsbuiten. Deze leek verwoestend uit te halen, echter de bal verdween net over de lat. In de laatste 5 minuten voor rust moest goalie Toine Diederen nog een aantal keren goed ingrijpen om een doelpunt van de gasten te voorkomen.

In de tweede helft werd het spelbeeld niet attractiever en het spel zeker niet beter. Beide ploegen hingen tegen elkaar aan als twee zwaargewicht boksers in de 12de ronde, met als gevolg dat er zo goed als geen kansen te zien waren. Hierdoor leek de wedstrijd in een terechte 0-0 te eindigen, maar in de laatste 5 minuten gebeurde er ineens heel veel. Eerst was het RKHBS dat via Mick Mijnes en even later via Brian Amkreutz gevaarlijk werd met schoten van net buiten de 16 meter en daarmee eindelijk de doelman van de gasten in verlegenheid brachten. Daarna was het de beurt aan de gasten die alsnog aan het langste eind trokken. Een staaltje goedkoop dorpstoneel van de aanvoerder van Voerendaal leverde tot grote frustratie van RKHBS een vrije trap en zelfs een tweede gele kaart voor de ‘dader’ op. De bal werd uit dit dood spelmoment scherp voor het doel geslingerd en de verder onzichtbare goaltjesdief van Dinther reageerde het snelst en kopte fraai binnen.

De emoties en frustraties liepen daarna hoog op toen een stevige overtreding werd gemaakt door dezelfde speler op het middenveld ten opzichte van Thymo Griesenbrock. Dat hier geen kaart voor werd getrokken was heel vreemd, maar dit was ook weer geen excuus voor het opstootje dat hierop volgde. Nadat de gemoederen enigszins bedaard waren probeerde RKHBS het nog wel door een aantal hoge ballen voor het doel te brengen, maar dit was tevergeefs, waardoor de wedstrijd eindigde in een 0-1 voor de gasten.

Tekst John Bothmer/RKHBS

Foto’s®Parkstadactueel/Lucho Carreno  voor meer foto’s klik op deze link.

Geef een reactie