Met een 12e plek de winterstop ingaan lag niet in de lijn der verwachtingen bij Brunssum maar het is een feit dat er maar 2 ploegen lager staan op dit moment. En dan ook nog eens ploegen die respectievelijk 2 en 3 wedstrijden minder hebben gespeeld. Op nummer 13 bivakkeert Silvia en laat dit nu net de eerste tegenstander zijn die Brunssum ontvangt na de winterstop. Het belang is dus meteen groot en met een bijna complete selectie begon Brunssum aan deze belangrijke wedstrijd. Al snel was duidelijk wat de strategie van beide ploegen was, Brunssum probeerde op te bouwen en via de snelle voorhoede spelers uitgespeelde kansen te creëren en Silvia hanteerde meer de lange bal op de 2 grote bonkige spitsen.

Voor beide ploegen werkte het scenario in eerste instantie, Brunssum kreeg de eerste grote kans maar zag de gastendoelman de bal in de 7e minuut van de voet van Bram afplukken. Aan de andere kant was het af en toe hectisch met de lange ballen die in de zestien vielen. Het was echter Brunssum die steeds meer overwicht kreeg en al voetballend probeerde de achterhoede van Silvia te kraken. In de 12e minuut was het echter weer de gastendoelman die een doelpunt van Brunssum voorkwam, Rocco schoot mooi vanuit een volley in de verre hoek maar de keeper strekte zich goed en tikte de bal net corner. Het spel vloeide heen en weer en Brunssum zorgde met het vele balbezit voor te weinig kansen, corners waren er in overvloed maar ook hierbij werd Brunssum niet echt gevaarlijk. In de tegenstoot was het weer een lange hoge bal dat voor onrust zorgde en nu terecht, de bal werd niet goed weggewerkt en zo werd er een kans geboden aan Silvia die men verzilverde en zo stond het na 35 minuten 0-1.

Brunssum speelde in een te laag tempo om Silvia echt pijn te doen. Toch kreeg men vlak voor rust een goede mogelijkheid, Calvin kreeg de bal op rechts en gaf een prima voorzet op Bram, deze nam de bal aan en schoof de bal vanaf de zestien langs de keeper 1-1. Dit was tevens de ruststand een op dit moment verdiende stand. Brunssum kwam daarna wat beter uit de kleedkamer dan Silvia en dit zorgde ervoor dat Silvia onder druk kwam te staan vanaf de eerste minuut in de tweede helft. Nu leverde het wel kansen op, helaas bleef het bij kansen want gescoord werd er niet in het eerste kwartier van de tweede helft. De druk van Brunssum nam toe en een doelpunt kon niet uitblijven, het was Danny die in de 65e minuut aan het einde stond van een goede aanval en de bal beheerst langs de keeper schoof en zo de 2-1 liet aantekenen. Aangezien er al enkele goede kansen gemist waren leek het erop dat Brunssum nu door zou drukken maar dat gebeurde niet. Brunssum wisselde drie keer waardoor de organisatie een beetje verloren ging en Silvia meer balbezit kreeg in deze fase.

Balbezit waar men in eerste instantie weinig mee deed, wel kon Brunssum nu met hartenlust counteren en hierdoor ontstonden enkele hele goede kansen maar ook deze werden niet benut. In de laatste 10 minuten kwam Silvia steeds vaker in en om de zestien van Brunssum met als grootste kans een kopbal vlak voor tijd die niet binnen werd gewerkt. Zo werden de gemiste kansen van Brunssum hun niet noodlottig en werd deze belangrijke wedstrijd winnend afgesloten door Brunssum. In deze fase van de competitie moet je dan ook zeer blij zijn met de drie punten en ervan uitgaan dat als men de kansen blijft creëren ze er ook eens in zullen vliegen. Voor Brunssum blijft het wedstrijd voor wedstrijd een finale spelen en hopen dat men langzaam de onderste regionen zal ontlopen.

Tekst Maurice Leunissen en foto sv Brunssum

Geef een reactie