“Met moed en optimisme voor goede thuiszorg, elk kind naar de tandarts een centrumbad.”

 

‘In Heerlen krijgen we niets cadeau,’ zegt Ron Meyer. De in Zeswegen opgegroeide en in Grasbroek-Schandelen woonachtige Meyer is landelijk partijvoorzitter van de SP, maar toch opnieuw lijsttrekker in ‘zijn’ Heerlen. We hebben het schoolzwemmen heringevoerd, miljoenen Heerlens geld in de zorg en sociale werkvoorziening gestopt om de desastreuze bezuinigingen van Rutte op te vangen. Ook doen we er alles aan om het centrum levendiger te maken met evenementen als Serious Request. En nu willen we doorpakken: met een centrumbad, elk Heerlens kind naar de tandarts en meer groen, water en levendigheid in ons centrum. Daar zullen wij met veel moed en optimisme voor knokken.’

De SP heeft een opvallend sterke lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen met mensen uit alle delen van de stad.

Lijsttrekker is Ron Meyer. Ron is ondertussen een landelijke bekendheid als landelijk voorzitter van de SP, en eerder als trekker van de schoonmakersvakbond in de FNV. Sinds 2006 is hij als fractievoorzitter van de SP in de Heerlense gemeenteraad degene die keer op keer het voortouw heeft genomen in de strijd om Heerlen vooruit de helpen.

 

Peter van Zutphen staat op de tweede plaats van de lijst. Hij werd in 1990 raadslid, en in 2002 wethouder. Sedertdien is hij vrijwel onafgebroken de man geweest die verantwoordelijk is voor het sociale beleid van de gemeente. Hij is de eerste verantwoordelijke voor bijvoorbeeld het meer dan halveren van het aantal huisuitzettingen, en het vechten tegen de marktwerking in de gemeentelijke zorg.

 

 

Yolanda Claessens is niet alleen raadslid vanaf 2006, maar vooral een van de voorvechters van de strijd binnen en buiten de gemeenteraad voor het behoud van de Brunssumerheide en de mijnsteenberg. Dat doet ze ook als lid van Provinciale Staten van Limburg.

 

 

 

Jordy Clemens is 31 jaar oud, en heeft eerst 4 jaar ervaring opgedaan als raadslid, en vanaf 2014 4 jaar als wethouder voor onder andere jongerenbeleid. Hij is dus de eerste verantwoordelijke bij de aanpak van de problemen die Heerlense kinderen meer dan elders meekrijgen. Het belang van kinderen heeft voorrang boven alles in Heerlen, om te voorkomen ze straks als ze volwassen zijn ook weer in moeilijke omstandigheden terecht komen en kinderen krijgen.

 

 

Chris Hesse heeft als directeur in het onderwijs, èn als voorzitter van de Heerlense SP-afdeling, de nodige bagage om na 4 jaar ervaring in de Heerlense raad nog eens 4 jaar voor onze stad op te komen. Hij staat op de 5de plaats van de SP-lijst.

Verder staan de huidige raadsleden Olivia Mous (7), Hilde Leeman (9), Seday Bayraktar (12), Piet Brauer(13) en Hannie Vaessen (14) op kansrijke plaatsen om ook de volgende periode weer raadslid te worden.

 

Op de plaatsen 6 en 8 staan de eerste nieuwe mensen op de SP-kandidatenlijst. Anita Hendriks en Hans Gelissen komen nieuw in de raad, maar hebben als actievoerders in de stad hun sporen meer dan verdiend. Dat geldt ook voor Sita Bottenberg, nummer 11 op de SP-lijst. Zij is een van de trekkers uit Meezenbroek in de acties voor veilig verkeer en tegen het vertrek van de pinautomaat uit de wijk. Ook Marianne van Oosterhout (15) uit Vrieheide is keer op keer van de partij als de SP in de stad actief is. Ook Franck Peeters op 10 is een nieuwkomer. Hij is werkzaam in de Geestelijke Gezondheidszorg, en brengt daarmee een voor Heerlen belangrijke deskundigheid in de fractie van de SP.

Jan en Riet de Wit zijn weer de lijstduwers. Jan heeft advocaat, als voorvechter van de silicoseslachtoffers en als lid van de Tweede en Eerste Kamer in Den Haag zijn sporen meer dan verdiend. Riet de Wit heeft in de ruim 10 jaar dat ze wethouder was in Heerlen onder andere de hoofdrol gespeeld bij operatie Hartslag waarmee Heerlen uit de ergste periode van de drugsellende in de stad is gekomen.

 

De hele lijst ziet als volgt uit:

  1. Ron Meyer Schandelen – Grasbroek
  2. Peter van Zutphen Schaesbergerveld
  3. Yolanda Claessens Palemig
  4. Jordy Clemens Schaesbergerveld
  5. Chris Hesse Douve Weien
  6. Anita Hendriks Heerlerheide
  7. Olivia Mous Schandelen
  8. Hans Gelissen Hoensbroek Centrum
  9. Hilde Leeman Hoensbroek Hoensbroek Mariarade
  10. Franck Peeters Schaesbergerveld
  11. Sita Bottenberg Meezenbroek
  12. Sedai Bayraktar Musschemig
  13. Piet Brauer Heerlerbaan
  14. Hannie Vaessen Centrum
  15. Marianne v. Oosterhout Vrieheide
  16. Jan Küsters Douve Weien
  17. Cynthia Smeets Schaesbergerveld
  18. Bianca Wachelder Schaesbergerveld
  19. Vincent Offermans Centrum
  20. Bas Wetzelaer Caumerveld
  21. Dominique Ducornez Aarveld
  22. Henk van Vuuren Schandelen
  23. Franco Piras Passart
  24. Ben Tarici Hoensbroek Centrum
  25. Wilma Mous Molenberg
  26. Albert Kampermann Heksenberg
  27. Cor Duijf Douve Weien
  28. Hans Meijers Molenberg
  29. Wim van Kempen Hoensbroek Mariarade
  30. Ron Winkens Simpelveld
  31. Jeroen Hendriks Heerlerheide
  32. Jan de Wit Bekkerveld
  33. Riet de Wit Bekkerveld

Foto’s Parkstadactueel/Lucho Carreno en Fotobron Rob Nelisse -SP Heerlen

 

Geef een reactie