KVC Oranje via Rood Groen LVC01 naar ‘Herezietsoeng’

 

Het carnavalsseizoen nadert zijn hoogtepunt. De jaarlijkse optochten zijn immers in aantocht, zo ook in Kerkrade en Vaals. Maar alvorens men zich kan overgeven aan het feestelijk gebeuren moeten de ploegen van KVC Oranje en Rood Groen LVC’01 eerst nog even de sportieve degens met elkaar kruisen. Dat gebeurt komende zaterdag, om 18.00 uur. Plaats van handeling is Sportpark Bleijerheide aan de Voorterstraat in Kerkrade.

KVC Oranje ontvangt dus Rood Groen LVC’01, de ploeg uit het rijk van CV De Grensülle (Vaals) en CV De Grensschiebere (Lemiers). In Kerkrade zelf is zondag a.s. de herezietsoeng, een soort van tweede liefde van de selectie van oranje-wit. Dat was ook de reden om de mensen uit het heuvelland te vragen de wedstrijd op zaterdag te spelen, in plaats van op zondag. Omdat de mensen uit het land van de Grensülle en de Grensschiebere daar alle begrip voor hebben, werd meteen ingestemd met het verzoek.

Eerder dit seizoen troffen de teams van de trainers Paul van Putten (KVC Oranje) en Jeremy van Wissen (Rood Groen) elkaar in Lemiers. De Kerkradenaren wonnen overtuigend, met 4-1. KVC Oranje kende vervolgens een voortvarend competitieverloop, met de nodige successen. De ploeg is volop in de race om de prijzen. Rood Groen daarentegen had het aanvankelijk een tijdje moeilijk, maar heeft zich inmiddels opgewerkt tot een stabiele middenmoter. Afgelopen zondag won het team van Van Wissen, die overigens net als Van Putten ook komend seizoen aan zijn huidige club verbonden blijft, met 2-1 van Kakertse Boys.

Alleen in uitwedstrijden wil het nog niet echt vlotten voor de ploeg van Jeremy van Wissen. Het enige lichtpunt was de 1-0 zege bij WDZ in Bocholtz. De andere keren dat men Lemiers verliet om te gaan ballen, eindigden in mineur, met als dieptepunt de 6-0 oorwassing bij Vaesrade. Alle reden dus voor Rood Groen om weer eens punten buitenshuis te pakken.

Daar denkt KVC Oranje natuurlijk anders over. De ploeg van Paul van Putten wil omhoog blijven kijken en om de prijzen meedoen. Zondag werd met 2-0 gewonnen van Zwart-Wit’19. Ook nu zal en moet het streven zijn om de volle buit binnen te halen, zeker als men bedenkt dat over drie weken (zondag 18 februari) het tot nu toe ongenaakbare Wijnandia op bezoek komt.

KVC Oranje en Rood Groen LVC’01 heten u graag welkom bij deze wedstrijd aan de Voorterstraat in Bleijerheide, zaterdag, om 18.00 uur,

Foto®Parkstadactueel/Lucho Carreno

Geef een reactie