Hoofdmenu

Kinderen verdienen alle kansen!

Schoolreisjes, sporten, muziekles, je verjaardag vieren, een dagje uit. Dit zou voor ieder kind gewoon moeten zijn. Helaas is dat niet altijd zo. U kunt nu voor financiële ondersteuning een aanvraag indienen bij Stichting Leergeld Parkstad.

Soms hebt u, als ouders, niet genoeg geld om de contributie van de club voor uw kind te betalen. Of uw kind kan niet mee op schoolreis, omdat de rekening van het gas toch echt eerst betaald moet worden. En dat uw kind net nú een rekenmachine nodig heeft, dat lukt deze maand echt niet.

De gemeente Onderbanken vindt het belangrijk dat alle kinderen kunnen sporten, lid kunnen zijn van een vereniging en schoolspullen hebben. Daarom willen wij, samen met een aantal organisaties, dat alle kinderen mee kunnen doen. Ook als u, als ouder of verzorger, dit niet kunt betalen omdat u een laag inkomen heeft. Hiervoor hebben wij afspraken gemaakt met Stichting Leergeld Parkstad, het Jeugdsportfonds en het Jeugdcultuurfonds.

Wie kan een aanvraag indienen?

Hebt u een laag inkomen, bijvoorbeeld een bijstands- of andere uitkering, dan kunt u voor uw kind een aanvraag (laten) indienen. Om voor uw kind in aanmerking te komen voor een vergoeding, mag uw inkomen niet hoger zijn dan 120% van een bijstandsuitkering.

Hoe kunt u een aanvraag indienen?

Alle aanvragen, ook die voor het Jeugdsportfonds en het Jeugdcultuurfonds, kunt u indienen via Stichting Leergeld Parkstad (info@leergeldparkstad.nl). Dit kunt u, als ouder of verzorger, zelf doen of u kunt aan iemand hulp vragen. Bij het Jeugdsportfonds of het Jeugdcultuurfonds kan ook een zogenaamde intermediair een aanvraag indienen. Dit is iemand die bij een school, zorginstelling of welzijnsinstelling werkt en zich hiervoor aangemeld heeft.

  Welke informatie heeft Leergeld Parkstad van u nodig?

  • Wat wilt u aanvragen voor welk kind?
  • Een kopie van de ID-kaart van dit kind.
  • Gegevens over uw inkomen (bijvoorbeeld een loonstrook, uitkeringsoverzicht of gegevens over eventuele alimentatie).
  • De naam van de organisatie waar het kind gaat deelnemen aan activiteiten.

U heeft een aanvraag ingediend, en dan…

Stichting Leergeld Parkstad bekijkt of u aan alle voorwaarden voldoet zodat uw kind in aanmerking komt voor een vergoeding. Wanneer dat het geval is, maakt Stichting Leergeld Parkstad de vergoeding over naar de organisatie die u in de aanvraag hebt aangegeven. U ontvangt het geld niet zelf.

Vragen?

Wanneer u vragen hebt, kunt u contact opnemen met Stichting Leergeld Parkstad. De stichting is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 10.00 en 13.00 uur op telefoonnummer 045-5743636. Door drukte kan het zijn dat u langer moet wachten, daarvoor vragen we alvast uw begrip. U kunt natuurlijk ook een mail sturen naar info@leergeldparkstad.nl.

Archieffoto®Parkstadactueel/Lucho Carreno« (Vorig nieuwsbericht)
(Volgend nieuwsbericht) »