Dance-event White Thursday 2018 voor breder publiek

 

 

Het is inmiddels een traditie: op de donderdag voor Pasen vindt op de Markt in Kerkrade voor de achtste keer het gratis dance-event White Thursday plaats. Met de 2018 editie op donderdag 29 maart gaat White Thursday ‘back to basic’ door een gevarieerd programma neer te zetten voor een breed publiek.

Nieuwe organisatie

White Thursday wordt georganiseerd in opdracht van de gemeente Kerkrade. “Om het evenement vernieuwend te laten zijn is er voor gekozen om met een open oproep op social media een organisator te vinden. De gemeente wil White Thursday voor een breder publiek toegankelijk maken, aanpassen aan de huidige behoefte bij de jeugd en daarom aansluiten aan de huidige trend”, aldus wethouder Tim Weijers (Coördinatie evenementen).

De oproep bleek succesvol. Liefst dertien organisaties meldden zich bij de gemeente. De keuze voor de organisatie van het dance-event is uiteindelijk gevallen op Remcom B.V die White Thursday in coproductie met VIE Event Group gaat organiseren. Deze organisatie is geen onbekende in de evenementenwereld. Zo organiseerden ze Het Glazen Huis in Heerlen en afgelopen zomer het Buitenfestival van het WMC.

Line-up

Met name de line up was een belangrijk reden om te kiezen voor deze organisatoren. Ze hebben een gevarieerd programma weten te boeken. Zo zullen gevestigde namen als Freddy Moreira en Dave Roelvink te zien zijn, wordt het feest met Buren van de Brandweer en zorgt DSQUARED voor de nodige beats. Ook de jonge dj T12 (winnaar Nederlandse DJ Kampioenschappen bij de junioren) maakt zijn opwachting. “Met deze line-up willen we terug naar de essentie van White Thursday; een toegankelijk feest voor een grote doelgroep”, aldus Remco Mattaar namens de organisatoren.

Gratis toegankelijk

White Thursday begint om 17.00 uur en eindigt om 22.00 uur. Het gratis toegankelijke evenement trekt ieder jaar weer duizenden jongeren naar Kerkrade. De minimumleeftijd om het omheinde terrein op te mogen is 14 jaar in verband met legitimatieplicht in relatie tot alcoholgebruik. Een geldig legitimatiebewijs is dus verplicht.

In 2011 is de gemeente gestart met White Thursday in het kader van de toen lopende campagne om het Glazen Huis van 3FM naar Kerkrade te halen. Het dance-event was zo’n succes dat besloten werd om het ook in de daarop volgende jaren te laten plaatsvinden.

Foto Gemeente Kerkrade

 

Geef een reactie