RODA JC KERKRADE VERLIEST MET 1-0 IN TILBURG

Roda JC Kerkrade heeft vanmiddag in het Koning Willem II Stadion met 1-0 verloren. Een doelpunt van Ben Rienstra in de 14e minuut deed Roda JC de das om.

Voorafgaand aan het duel werd er één minuut stilte in acht genomen voor overleden oud-Roda JC én oud-Willem II speler Frans Roemgens.

De eerste (kleine) mogelijkheid was voor de thuisploeg. Fran Sol kopte uit een lastige positie naast de goal van Jurjus. Een aantal minuten later reageerde de goalie attent op een poging uit de tweede lijn. In de 14e minuut was het raak voor de Tricolores. Ben Rienstra dribbelde op, werd niet afgestopt, en schoot vanaf de rand van het strafschopgebied raak: 1-0 voor Willem II. Nadat Gustafson met een kopbal gevaarlijk was, kreeg ook Dani Schahin zijn eerste mogelijkheid van de wedstrijd.

Een voorzet van Adil Auassar werd door de Duitse spits in de handen van doelman Branderhorst gekopt. Fran Sol kreeg na 27 minuten opnieuw een kans; zijn volley was niet hard en scherp genoeg om Jurjus te verassen. Livio Milts mocht enkele minuten later aanleggen, maar zijn schot ging hoog over de goal van Branderhorst.

Vlak na de theepauze had Roda JC al op gelijke hoogte kunnen komen. Een hectische situatie voor het doel van Willem II leidde bíjna tot de gelijkmaker van Milts. De thuisploeg kreeg twee minuten later een kans in de persoon van Tom Haye; zijn inzet zeilde over de goal. Roda JC werd steeds dreigender en kreeg mogelijkheden in de personen van Milts (geblokt) en Schahin (over). Maecky Fred Ngombo werd na 57 minuten in het veld gebracht en werd vervangen voor Livio Milts.

Tijdens de laatste tien minuten van de wedstrijd ging Roda JC alles of niets spelen. Dit resulteerde al snel in een kans voor Schahin, welke de bal niet ideaal voor zijn voeten kreeg en tegen een Tilburgs been schoot. Twee minuten voor tijd mocht invaller Mario Engels aanleggen, maar zijn poging miste precisie. Door dit verlies komt er een flinke portie druk te staan op de komende twee thuiswedstrijden tegen respectievelijk Heracles Almelo (vrijdag 2 maart 20.00 uur) en Sparta Rotterdam (zaterdag 10 maart 20.45 uur).