Een door griep en blessure verzwakt Helios heeft afgelopen weekend geen kans gezien om de thuisploeg, Vfl Duisburg-Süd, in de moeilijkheden te brengen. Het werd een nederlaag met 394 kilopunten voor de gastheren  tegen 270,2 kilopunten voor de gewichtheffers van Simpelveld.

Door de afwezigheid van twee vaste krachten, Tim Hollands en Tristan Delang, was trainer Ralph Aretz genoodzaakt Gena Lawson te laten debuteren. De Amerikaanse deed dit verdienstelijk; met zes goede beurten behaalde ze 37 kilopunten voor Helios.

Ook de andere dames presteerden naar behoren. Nina Steinschuld verbeterde haar persoonlijke record bij het stoten en bracht dit naar 60 kilo. Bente Brauwers evenaarde eveneens bij het stoten haar persoonlijk record met 78 kilo.

Dennis Schings (81 kilo bij het trekken) en Eric Aller (110 kilo bij het stoten) presteerden naar hun vermogen. Dempsey Thiele en Erwin Rasing

scoorden ook een dikke voldoende en waren daarmee, naast Bente Brauwers,  de grootste puntenverzamelaars voor het team. Over twee weken (10 maart) volgt waarschijnlijk de belangrijkste wedstrijd van het seizoen tegen KG Nordhessen. Een op volle sterkte

Helios-team zal dan zeker de rode lantaarn willen overdragen aan de  gasten uit Kassel.

Archieffoto Helios Simpelveld

Geef een reactie