Door de afgelasting van het duel tussen Hellas en SCM had Weltania de kans om de koppositie in 3A in te nemen. Daarvoor moest wel gewonnen worden van SVN en dat was zeker geen gemakkelijke opgave. De gastheren uit Nieuwenhagen hadden na de 4 – 0 nederlaag in Welten op 15 oktober 2017 geen duel meer verloren en waren het jaar 2018 begonnen met overwinningen tegen Leonidas en Hellas.

Vooraf was nog enige twijfel of op natuur- of kunstgras gespeeld zou worden maar scheidsrechter Klaassen uit Tegelen concludeerde al snel dat het natuurgras door de vorst niet bespeelbaar was.

De wedstrijd was amper 15 seconden oud of Lars Meens kon de bal al uit het Weltania doel vissen: 1 – 0. Dit was het vertrekpunt voor een onderhoudende eerste helft waarbij zowel Weltania als SVN bij standaardsituaties voor veel doelgevaar zorgden. Weltania deed dat verder ook nog via mooi combinatiespel en leek geenszins onder de indruk van de snel opgelopen achterstand.

Na 13 minuten wist Loek Consten met een strak schot de score weer gelijk te trekken. Een steekbal van Sander Theunissen zette Sebastiaan van Middegaal vrij voor de doelman maar de hoek bleek te moeilijk om deze te passeren. Op het half uur leek een omhaal van Sjors van Velzen met de arm geblokkeerd te worden maar de scheidsrechter zag hier geen strafschop in. Even later bereikte een voorzet van Frank Teerling bij de tweede paal Sander Theunissen die knap teruglegde op Sjors van Velzen. Zijn kopbal kon ter nauwer nood  worden gestopt.

Op slag van rust brak Frank Teerling door de verdediging, legde de bal vanaf de achterlijn terug maar werd bij die actie onrechtmatig gestopt: penalty voor Weltania en Loek Consten tekende voor zijn tweede treffer: 1 – 2.

Na de rust ontspon zich de eerste 10 minuten een afwachtend spel waarbij Lars Meens een afstandsschot van SVN met moeite in tweede instantie onder controle kreeg. SVN putte moed uit deze actie en ontwikkelde meer druk op het Weltania doel. Een sublieme counter zorgde in die fase echter voor een grotere voorsprong voor de gasten. Frank Teerling zette voor, Sjors van Velzen tikte in bij de eerste paal maar zag de bal tegen de lat belanden. Sebastiaan van Middegaal was er snel bij om alsnog af te ronden: 1 – 3.

SVN verzamelde nog een keer alle moed en drong aan op een aansluitende treffer. Die leek er te komen toen de ver uit zijn doel gekomen Lars Meens werd omspeelt maar het schot werd door Simon Eurlings van de doellijn gehaald. Via een snelle uitval werd Sjors van Velzen door  Frank Teerling in staat gesteld om de 1 – 4 binnen te schieten en deze mentale tik kwamen de gastheren niet meer te boven. Bij Weltania  groeide het zelfvertrouwen en Ron Okonski, Frank Teerling en nogmaals Sebastiaan van Middegaal zorgden voor een 1 – 7 eindstand.