FC Hoensbroek 1 – SV Venray 1: 3-2(1-0).

Scoreverloop: 30e min. 1-0 Elko Doven, 48e min. 2-0 Robert Velraeds, 50e min. 3-0 Brian Vroomen, 66e min. 3-1 Dimitrios Touratzidis en 82e min. 3-2 Robert Willemse.

FC Hoensbroek heeft sinds lange tijd weer eens een overwinning weten te behalen. SV Venray werd dik verdiend met 3-2 verslagen. Door deze overwinning biedt handhaving in de 1e klasse weer enig perspectief.

Beide ploegen keken in de beginfase de bekende kat uit de boom. SV Venray had weliswaar een klein optisch overwicht, maar tot echte kansen leidde dit niet. Het was zelfs FC Hoensbroek, dat na een half uur spelen op een 1-0 voorsprong kwam. Een afgeslagen bal van Venray viel voor de voeten van Elko Doven, die met zijn zwakke been de bal prachtig de kruising injoeg. Het zou het enige echte wapenfeit in de 1e helft betekenen.

Na de thee hadden de toeschouwers amper de warme kantine verlaten, of FC Hoensbroek stond op een 3-0 voorsprong. Eerst kopte Robert Velraeds, na weifelend optreden van doelman Sam Stiphout ongehinderd de 2-0 binnen en 2 minuten later liet Brian Vroomen op aangeven van Christiaan Meurders met een geplaatste schuiver de Venray-doelman kansloos: 3-0. Halverwege de 2e helft stond ook bijna de 4-0 op het scorebord. Een afzwaaiende voorzet van Robin Faassen kon door doelman Stiphout maar ternauwernood gekeerd worden. Tegen alle verwachtingen in was opeens de 3-1 wel een feit. Uit een scherpe tegenstoot was het Venray-topschutter Dimitrios Touratzidis, die op aangeven van Armend Shala de bal kon binnen tikken. SV Venray schakelde nu een tandje bij en ging op zoek naar de aansluitingstreffer. Maar het waren de gastheren, die verzuimden om de wedstrijd definitief op slot te gooien.

Zo waren  er prima mogelijkheden niet aan Brian Vroomen en Swen Cornelissen besteed. En vlak voor tijd kreeg FC Hoensbroek hier de rekening voor gepresenteerd. Doelman Kay van Eijk ging gruwelijk in de fout en speelde de bal zomaar in de voeten van Robert Willemse. Dit buitenkansje was wel aan Willemse besteed, die simpel kon binnenschieten: 3-2. En zo werd het voor FC Hoensbroek nog even billenknijpen. Zo waren er nog enkele hectische momenten voor het Hoensbroek-doel, maar tot scoren kwam de gastenploeg niet meer en won FC Hoensbroek uiteindelijk verdiend.

Trainer Roger André was na afloop vol lof over zijn ploeg: Ik ben enorm trots op mijn mannen. Vorige week gaven wij in de slotfase in de degradatiekraker tegen De Valk de overwinning nog weg. Deze nederlaag kwam hard aan bij ons. We hebben afgelopen week goed getraind en met elkaar afgesproken, dat er nog niks verloren is. Daarom vind ik deze overwinning des te knapper. Hopelijk kunnen wij de goede lijn de komende weken doortrekken.