Op 28 februari wordt op de Koraal locatie Op de Bies een bijzonder kunstwerk onthuld. Bijzonder omdat het uit 48 kleine kunstwerken bestaat die samen één geheel vormen én omdat het is gemaakt door cliënten en begeleiders van vier locaties van Koraal in de regio Parkstad. De onthulling vindt om 15.00 uur plaats op de hoofdlocatie van Op de Bies aan de Hereweg 145 in Landgraaf.

 

 

Eigen talent

Lone Linssen, regiodirecteur Koraal Parkstad: “We wilden een mooi kunstwerk binnen Koraal Parkstad dat laat zien wat wij belangrijk vinden. Nou kun je natuurlijk naar de Kunstuitleen gaan of een fotograaf een mooie foto laten maken, maar je kunt ook kijken naar de talenten binnen je eigen organisatie. En die zijn er! Samen met beeldend kunstenaar Tessie Crombach hebben we het idee bedacht om een kunstwerk te maken dat bestaat uit 48 kleine panelen van 20 x 20 cm en deze samen te brengen tot een groot kunstwerk. De kleine panelen zijn door verschillende cliënten en begeleiders beschilderd waardoor heel veel Koraal talent de ruimte kreeg.”

 

Geen 48 maar 110!

Claudia Piefer coördineerde vanuit Op de Bies het schilderproject: “De eerste workshop heeft plaatsgevonden bij Pension Mijnzicht in Heerlen. Hier hebben zo’n 8 á 10 jongeren van 18 jaar en ouder samen 12 panelen beschilderd. De tweede workshop was bij Gastenhof in Simpelveld, waar 24 jongeren aan de slag gingen. Op de locatie Op de Bies in Landgraaf hebben ongeveer 16 cliënten en begeleiders 24 panelen beschilderd. Op de locatie Op de Bies Kerkrade hebben 24 cliënten en begeleiders de laatste 24 panelen beschilderd. In totaal zijn er 110 panelen beschilderd, die samen drie kunstwerken vormen!”

Elk paneel een verhaal

“Binnenkort vindt er een tentoonstelling plaats op de Brightlands Smart Service Campus. Daar gaan twee schilderijen aan meedoen. Het grote werk wordt op 28 februari officieel onthuld”, aldus Lone Linssen. “We hebben van de kunstenaars mooie reacties gekregen. Sommigen gaven ze aan dat ze echt talenten in zichzelf ontdekten. Ze leefden zich uit met verf en verftechnieken. Anderen werden juist rustig en genoten van het werken met zoveel verschillende kleuren. Iedere workshop was anders maar allemaal waren ze prachtig om mee te maken. Bij de workshop in Landgraaf heeft ons mediateam van Koraal Media de kunstenaars op film vast gelegd.”

Lone Linssen besluit: “Het mooie van dit project is dat ieder paneel zijn eigen verhaal heeft, maar samen maken ze deel uit van het grotere geheel. Elk paneeltje is even belangrijk. Mis je er een is het schilderij niet compleet. Zoals je in een puzzel een puzzelstukje zou missen.”

 Koraal

Koraal biedt een uniek, integraal aanbod van zorg, onderwijs én arbeid voor mensen met een complexe problematiek, waarbij de ondersteuning van cliënten en leerlingen in elk van hun levensdomeinen (wonen, leren, werken) op elkaar wordt afgestemd. Koraal heeft meer dan 30 locaties welke zijn ingedeeld in zes regio’s in Limburg en Noord- Brabant. Daarnaast heeft Koraal een landelijk werkend Expertise Centrum waarin alle specialistische kennis gebundeld wordt. Koraal biedt aan meer dan 5.000 cliënten per dag ondersteuning en advies. Er zijn meer dan 3.500 medewerkers werkzaam.

Foto Koraal media Landgraaf

Geef een reactie