SONY DS

Terwijl veel wedstrijden werden afgelast vanwege de barre temperaturen, werd er in Spaubeek wel gewoon gevoetbald. Ondanks de kou scheen het zonnetje volop en zagen tientallen supporters het treffen met De Leeuw, dat vorige week met 6-1 hekkensluiter DESM versloeg. 

In de heenwedstrijd werd men getrakteerd op een waar spektakel dat uiteindelijk diep in de blessuretijd werd beslist door De Leeuw-spits Zico Bock die destijds de 4-3 binnen schoot. Zondag was alles anders, want met veel lange ballen en weinig kansen kregen de supporters het niet bepaald warm van het vertoonde spel. Pas na een half uur spelen kon de thuisploeg voor het eerste wapenfeit zorgen. Een lobje van Erik Meijers belandde echter op de lat. Op slag van rust dook Jeffrey Geurts, vorige week nog viermaal trefzeker, na een fraaie steekpass van Maikel Kruishaar, alleen op voor de Spaubeekse doelman. De goaltjesdief bleef koel en schoot de bal beheerst in de lange hoek: 0-1. 

Na rust zouden beide ploegen meer initiatief tonen en koos men vaker voor combinatiespel over de grond. Dit resulteerde in enkele kansen voor de thuisploeg, maar Tjeerd Ouwehand bleek ongelukkig in de afronding. Zo schoot de balvaardige aanvaller na een knappe actie op de paal en ook De Leeuw-doelman Nick Frolichs stond meermaals in de weg. Aan de andere kant was het wel raak toen Zico Bock ontsnapte aan de buitenspelval en de bal met veel gevoel langs doelman Robin Veenstra in het net deponeerde: 0-2. Daarvoor had de aanvalsleider vanuit een hoekschap al eenmaal het aluminium geraakt. Spaubeek drong aan en ging zichtbaar op jacht naar de aansluitingstreffer. Zo werd een bal van de doellijn weggehaald. In de counter bleek De Leeuw levensgevaarlijk, maar zowel Kruishaar als Geurts lieten zich foppen door een ‘nepfluitje’ toen zij vrij voor Veenstra kwamen, waardoor de stand op 0-2 bleef steken. In de slotminuut leek De Leeuw zelfs de eindstand op 0-3 te bepalen toen zij een strafschop toegewezen kregen na een overtreding op Kruishaar, maar na enige discussie bij de penaltystip was het Kruishaar zelf die de bal gekeerd zag worden door Veenstra. Hierdoor bleef het 0-2 en lijkt De Leeuw, met drie overwinningen op rij, zich nagenoeg veilig te hebben gespeeld in de 3e klasse B. Volgende week wacht een ontmoeting met laagvlieger RKVB uit Baexem. Voor Spaubeek wordt het zaak om de kansen om te zetten in doelpunten, zodat men weg kan komen uit de onderste regionen. 

Foto RK vv De Leeuw

Geef een reactie