Definitieve doorbraak Centrumplan Kerkrade: sloop afgerond

 

Op 10 februari 2014 startte de uitvoering van de gebiedsontwikkeling Kerkrade-Centrum, met de sloop van de panden hoek Van Beethovenstraat – Niersprinkstraat. Op 2 maart jl., ruim 3 jaar na start sloop, werd met het neerhalen van de laatste wand van de voormalige C&A, de sloop in het centrum definitief afgerond.

Wethouder Huub Wiermans nam namens de stuurgroep gebiedsontwikkeling centrum zelf plaats in de cabine van de kraan om de sloophandeling uit te voeren. Luid tromgeroffel van leerlingen van de muziekschool begeleidde dit voor Kerkrade historische moment.

Tussen 2014 en 2018 is het centrum van Kerkrade grootschalig opgewaardeerd. De openbare ruimte is vernieuwd, diverse pleinen zijn aangelegd, het stadspark is gereconstrueerd en winkels en woningen zijn gerealiseerd in een compact gebied. Het nieuwe culturele hart van de stad, HuB Kerkrade, opende in oktober 2017. Na de ingebruikname van het theater volgt medio maart de ingebruikname van Bibliotheek Kerkrade. De muziekschool opent in mei haar deuren.

Naar verwachting wordt de gebiedsontwikkeling Kerkrade-centrum in het derde kwartaal van 2018 afgerond.

 

Foto Afdeling communicatie Gemeente Kerrade

Geef een reactie